Campanya per demanar que el Trambaix connecti el Polígon Industrial d’ el Pla entre Sant Feliu i Molins

Societat.

Els signants creuen que és una bona oportunitat per apropar el transport públic als polígons industrials.
Els signants creuen que és una bona oportunitat per apropar el transport públic als polígons industrials.

CCOO juntament amb les entitats veïnals Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat presenten la campanya “Volem el Trambaix al Pla”.

L’objectiu és exigir que l’extensió del Trambaix de Sant Feliu de Llobregat a Molins de Rei (travessant el polígon el Pla), sigui inclòs al Pla Director d’Infraestructures 2021-2030 de la Generalitat de Catalunya.

Josep M. Romero, secretari general de CCOO, Lluís Carrasco, coordinador de la PTP al Baix Llobregat i Julián Carrasco, portaveu de sostenibilitat de la FAVBAIX , compareixeran el proper dia 29 de novembre per tal de destacar les fites que motiven aquesta campanya.

Els signants de la iniciativa creuen que aquesta milloraria el transport públic i, per tant, el desplaçament de les persones treballadores del Baix Llobregat.

Demanen l’execució d’una primera fase d’extensió del tramvia, fins el Pla i Molins de Rei en el nou PDI 2021-2030, per després desenvolupar l’estudi previst al PDI sobre la prolongació del tramvia fins l’Estació de Quatre Camins dels FCC (Sant Vicenç dels Horts).

A banda creuen que aquesta mesura, “afavorirà la reducció d’impactes mediambientals a la comarca i la seva implicació activa al repte global de canvi climàtic i la millora de la qualitat de vida a aquests municipis, a partir de la pacificació del trànsit que implica la xarxa tramviària.”

Asseguren que el Trambaix travessi el polígon el Pla, “significaria una millora pels milers de treballadores i treballadores que treballen en aquest polígon, on, segons fonts municipals hi ha més de 150 empreses.”

Alhora que permetria, “la reducció de riscos laborals, permetria ampliar la xarxa de transport públic a la comarca i seria una aposta clara per millorar la qualitat de l’aire, objectiu necessari de diverses administracions.”

Entre d’altres accions es presentarà el web: www.volemeltrambaixalpla.org com a espai d’informació i de recollida virtual i presencial de signatures adreçat a persones treballadores del polígon i a la ciutadania en general, també presentaran el manifest unitari, material gràfic i infografies explicatives de la proposta.

La campanya inclourà la presentació de mocions als Ajuntaments afectats, una petició de resolució al Parlament de Catalunya, i la realització durant el primer semestre del 2020 d’una marxa simbòlica des de l’Ajuntament de Sant Feliu fins al de Molins amb parades de cartró fent el recorregut reivindicat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article