ERC Viladecans planteja una esmena a la totalitat al Pla de Millora Urbana de Can Sellarès

Política.

Els republicans van fer una xerrada sobre el PMU amb una gran afluència de gent.
Els republicans van fer una xerrada sobre el PMU amb una gran afluència de gent.

L'Ajuntament socialista preveu la construcció de 238 habitatges, blocs de fins a 9 plantes, “i l'encaixonament de la masia històrica i la pèrdua de superfície dedicada a equipaments amb la venda de terrenys públics.”

Els republicans recorden que es tracta d'una zona dedicada a l'esport i l'esbarjo ja des de l'època en què la masia depenia de la fàbrica Roca, un pulmó enmig de barris densament poblats com Can Palmer.

La portaveu d'Esquerra al consistori, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que, "és el model de creixement del PSC, la mateixa recepta que ja hem vist en altres projectes urbanístics com el Polígon Centre, el Pla de Llevant o el solar de l’antic Poliesportiu Municipal del Centre".

"El PMU de Can Sellarès representa un retrocés, sinó una amenaça, pel sector ponent de Viladecans ja que redueix i desnaturalitza un espai obert i d’equipaments, un espai històric, que fins ara esponja un barri densament poblat com Can Palmer i els nuclis urbans més propers. El recinte de Can Sellarès, amb la masia i els equipaments esportius adjacents, representa un autèntic pulmó al límit del terme municipal de Viladecans que limita amb Gavà, on el contínuum urbanitzat es caracteritza per la manca d’espais verds i espais lliures d’ús públic", ha afegit Lligadas.

Per la regidora "el govern local vol treure el màxim benefici als terrenys municipals i fer-ho a través de Vimed per esquivar la fiscalització del Ple i dels grups polítics a l’oposició, encara que el preu a pagar sigui la pèrdua de la principal raó de ser de Can Sellarès: una illa necessària amb equipaments esportius i d’esbarjo enmig de nuclis habitats".

En un context de, “manca d’instal•lacions esportives i de piscines municipals descobertes, l’equip de govern planteja eliminar l’antiga piscina que hi havia en aquest sector per aixecar-hi habitatges i encaixonarà la masia, símbol històric del sector ponent i declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) el passat mes de maig, darrere noves promocions de pisos.”

L’actuació és fruit de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) aprovada el 2015 (abans que el grup d’ERC tornés a tenir representació al consistori) i també inclou un segon PMU i 9 polígons d’actuació urbanística a Can Palmer.

La primera intervenció, estrictament en l’àmbit de Can Sellarès, abasta 35.281 m2: la gran majoria propietat de l’Ajuntament de Viladecans -per mitjà de l’empresa municipal Vimed- i l'Ajuntament de Gavà.

La planificació urbanística preveu aixecar una filera d’habitatges a l’antiga riera de Sant Llorenç, “frontera natural" entre els dos termes municipals. En total, seran 238 pisos i un total de 22.580 m2 d’edificabilitat.

Els blocs poden arribar a 9 plantes trencant la tònica habitual que marca el PGM de 4 plantes. És a dir, “una zona dedicada a equipaments, molts d’ells en desús o estat d’abandó després d’anys d’oblit com l’antiga piscina descoberta, es veurà reduïda per la construcció de més habitatges.”

Malgrat que el nou projecte preveu una sala polivalent i mantindrà un camp de futbol, “es perdrà una pista de bàsquet, una pista de futbol sala, espai obert o l’antiga piscina descoberta.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article