L'Hospitalet comptarà amb una mural de l’ artista Yoseba MP a la plaça de Guernica en el barri de Collblanc

Cultura.

Una mostra dels treballs de l’ artista Yoseba.
Una mostra dels treballs de l’ artista Yoseba.

L'artista gallec pintarà el mural artístic del 9 al 20 desembre a la façana del número 8 en la primera intervenció que farà a la ciutat, aquest projecte està produït per l'entitat cultural Rebobinart.

Yoseba MP combina obra d'estudi i murals urbans amb un estil realista capaç de retratar escenes quotidianes que reflecteixen una part molt humana de la societat des d'una perspectiva humorística.

Per a la intervenció a la plaça de Guernica, l'artista ha dissenyat una proposta que mostra una torre de castellers, element emblemàtic de la cultura catalana, formada majoritàriament per diferents personatges de dibuixos animats i còmic.

A través d'una mirada còmica, els personatges del mural representen la diversitat cultural de l'Hospitalet, posant el focus en la idea de comunitat, la cohesió social, la col•laboració i la convivència.

També podrem reconèixer a algunes figures del còmic com Power Ranger, Lara Croft o Son Goku. A la part superior del castell, Yoseba MP pintarà L'Acollidora, l'escultura de l'artista Arranz-Bravo instal•lada a la rambla de Just Oliveras i que representa el tarannà obert i integrador de l'Hospitalet.

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha fet una aposta per l'art urbà amb una visió social i professional, estimulant el teixit artístic i cultural de la ciutat. Aquest mural passarà a formar part d'una composició rica i heterogènia d'intervencions artístiques als carrers.

Yoseba MP es va llicenciar en belles arts l'any 2009 i aquell mateix any va guanyar el premi Novos Valores de la Diputació de Pontevedra amb el quadre "Juancho y sus perros" de la sèrie "Mis amigos y sus perros".

Continua amb aquesta temàtica durant anys i és seleccionat en diferents concursos nacionals i internacionals, el 2012 guanya el concurs "Fenómenas do rural", un treball que desenvolupa exclusivament a Galícia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article