L’ampliació de Fira de Barcelona a la capital i l’Hospitalet considerats com “un projecte estratègic pel conjunt del país"

Economia.

S’ estima que els recintes creen 40.000 llocs de treball directes i indirectes i 2.600MEUR anuals.
S’ estima que els recintes creen 40.000 llocs de treball directes i indirectes i 2.600MEUR anuals.

La setmana passada la Junta General d’accionistes de Fira 2000, la societat responsable de l’ampliació del recinte de Gran Via i la remodelació de les instal•lacions de Montjuïc, va aprovar el finançament que servirà per fer front al procés d’ampliació del recinte de Gran Via i de remodelació dels espais firals de Montjuïc de Fira de Barcelona.

D’acord amb el protocol signat el passat 13 de febrer entre les sis institucions que configuren la societat Fira 2000, el projecte estableix els instruments de finançament i els compromisos financers que assumirà cadascuna de les parts, els quals quedaran reflectits en un pacte accionarial.

Les obres implicaran una inversió de 333,15 milions d’euros i està previst que s’inaugurin l’any 2024 en el cas de Gran Via, i al 2029 pel recinte de Montjuïc, coincidint amb el centenari de l’Exposició Universal del 1929.

Per finançar aquest gran projecte d’infraestructures firals, durant el període 2022-2026, i garantir l’equilibri patrimonial de Fira 2000, el finançament s’ha estructurat a través d’aportacions dels accionistes, endeutament de la societat Fira 2000 i el cànon que rep aquesta última societat i que paga Fira de Barcelona.

Cal tenir present que les aportacions dels accionistes són proporcionals a la participació que tenen cadascuna d’aquestes entitats a la societat: Generalitat de Catalunya (55,24%); Ajuntament de Barcelona (23,47%); Diputació de Barcelona (7,09%); Àrea Metropolitana de Barcelona (7,09%); Ajuntament de l’Hospitalet (5,54%); i la Cambra de Comerç de Barcelona (1,57%).

El projecte financer dissenyat per Fira 2000 servirà per fer realitat el nou projecte d’infraestructures de Fira Internacional de Barcelona, un projecte que passa per l’ampliació i remodelació dels espais firals de Gran Via i Montjuïc.

L’objectiu és afermar el lideratge de la institució en fires i congressos, augmentar el seu nivell de competitivitat a escala internacional, i contribuir a l’activitat econòmica i empresarial del territori.

En el cas del recinte de Gran Via, això es tradueix en incrementar la superfície bruta expositiva dels 240.000 m2 a 300.000 m2. D’aquesta manera, s’obriran les possibilitats de creixement dels salons propis i externs, i Fira Internacional de Barcelona podrà competir amb els equipaments firals més importants a nivell mundial, atraure grans esdeveniments i poder fer diversos certàmens simultàniament.

Està previst que les obres d’ampliació s’inaugurin l’any 2024, i la remodelació dels espais firals de Montjuïc, es vol estrenar coincidint amb el centenari de l’exposició internacional de Barcelona del 1929.

L’objectiu és adequar l’espai actual a les exigències i les necessitats firals del segle XXI, tot mantenint l’essència del recinte històric, íntimament lligat a l’imaginari popular de la ciutat de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article