Concepció Solans Roda guanyadora del premi bianual de narrativa en clau femenina Premi Literari Delta

Cultura.

És un certamen que té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones.
És un certamen que té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones.

El Premi Literari Delta està coorganitzat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i 16 ajuntaments de la comarca.

Les membres del jurat assistents van fer públic el seu veredicte, desvetllant així quina de les 48 obres presentades havia resultat finalista i quina havia resultat guanyadora de la present edició del premi.

L’obra finalista, premiada amb 1000 euros i l’edició de l’obra en format digital, va ser “Pasajera en Tránsito”, de Nuria Rodríguez Cartabria.

El jurat del premi ha trobat que aquesta novel•la, que enganxa d’inici proposant dos finals, és una obra amb una veu personal, original i amb caràcter, que captiva per que és diferent.

I, l’obra guanyadora, premiada amb 3000 euros, i l’edició de l’obra en format paper i digital, va ser per “Res no es pot amagar”, de Conxa Solans Roda.

Aquesta novel•la, escrita en primera persona sobre la història sentimental d’una dona, és una obra amb perspectiva de gènere, i uns personatges femenins forts i molt interessants.

Es tracta d’un retrat històric del rol de les dones abans, durant i després de la Guerra Civil, i després de la Segona Guerra Mundial. Històries d’exili, matrimonis de conveniència i convencions socials.

Per tancar l’acte de lliurament del premi, la Montserrat Isern Bofarull, va donar veu a dos contes de l’escriptora Gemma Lienas Massot, mentre que la Raquel García i Ulldemolins, Raquel Gu, els posava imatge i color amb les seves il•lustracions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article