L’ Hospitalet estrenarà un mural al barri de Les Planes-Blocs Florida concebut a partir d'un procés participatiu amb la gent gran

Cultura.

Aquest tipus d’ actuacions es comencen a estendre pel territori.
Aquest tipus d’ actuacions es comencen a estendre pel territori.

L'artista Elisa Capdevila pintarà un mural artístic en el marc del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, aquesta serà la primera intervenció a l'Hospitalet sota la producció de l'Associació Rebobinart.

La intervenció, que tindrà lloc entre avui i el 17 de desembre, és un projecte desenvolupat a partir d'un procés participatiu amb el col•lectiu de gent gran dels Blocs Florida i vol fomentar la convivència mitjançant l'art urbà com a eina de transformació social i de l'espai públic.

Aquest projecte d'intervenció artística comunitària forma part de la iniciativa impulsada per l'Ajuntament de l'Hospitalet dins del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida amb l'objectiu d'apoderar diversos col•lectius de la ciutat a través de l'art.

En aquest procés, trobem projectes com el Mural de les Dones, de l'artista B-TOY, o el Mural de la Música al CEIP Pau Vila, de l'artista Kamil Escruela.

Tots ells es van fer a partir de processos participatius desenvolupats juntament amb els artistes, que van dissenyar els murals a partir de les sessions amb diferents col•lectius.

A través del muralisme i la pintura, Elisa Capdevila ha desenvolupat un estil realista que plasma amb molta sensibilitat les relacions humanes, sovint des d'una perspectiva femenina.

Durant les setmanes prèvies a l'execució del mural, l'artista ha desenvolupat dinàmiques participatives amb els avis i les àvies de la Florida per tal de reflexionar conjuntament al voltant d'un discurs que fomenti la convivència, el coneixement mutu i el sentiment comunitari d'aquest col•lectiu.

Amb les seves aportacions, l'artista dissenyarà una composició visual que potenciï les relacions socials al barri amb la gent gran, aportant sempre un nou valor al seu entorn urbà. El mural final, per tant, serà el resultat de la creativitat del col•lectiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article