La pratenca Fundació Espigoladors guanya el XXVI Premi Voluntariat i la Fundació Marianao de Sant Boi rep una menció honorífica

Societat., Cultura.

Aquest suposa un reconeixement social i institucional del voluntariat, així com de les entitats que amb la seva tasca contribueixen a fer una societat més justa i solidària.
Aquest suposa un reconeixement social i institucional del voluntariat, així com de les entitats que amb la seva tasca contribueixen a fer una societat més justa i solidària.

L’acte, organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha suposat un reconeixement públic a totes aquelles persones que col•laboren des del teixit associatiu fent tasques en els diferents àmbits de voluntariat: social, comunitari, ambiental, cultural i internacional.

Hi ha intervingut el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau. Durant la celebració s’ha donat a conèixer el projecte guanyador del XXVI Premi Voluntariat, que promou la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament.

Enguany el Premi, dotat amb 10.000 euros, ha estat pel projecte “Espigolar: un voluntariat innovador, transformador, transversal i propulsor de la cohesió social”, de la Fundació Espigoladors.

Aquesta iniciativa fomenta la cohesió social de l’entorn mitjançant la participació voluntària de persones provinents de diferents realitats socials, algunes en risc d’exclusió, i en col•laboració també amb altres entitats de l’entorn.

A més, s’han concedit dues mencions honorífiques una per a la Fundació Marianao pel projecte “Suma”, que potencia l’apoderament de dones adultes i immigrades, de diferents franges d’edat, que per la situació social que presenten corren el risc de patir situacions d’aïllament i soledat.

L’augment de la participació d’aquestes dones en el seu entorn més proper possibilita una inclusió social més alta i alhora, sensibilitza la resta de la ciutadania davant de la situació de soledat i aïllament que aquestes persones poden patir.

El premi reconeix activitats o projectes executats majoritàriament amb persones voluntàries, que donin resposta a alguna de les línies prioritàries establertes en el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article