Molins de Rei obre la convocatòria per optar a 33 horts urbans

Societat.

Es podrà sol•licitar una parcel•la fins al 31 de desembre i la instància s’haurà de presentar a l’OAC.
Es podrà sol•licitar una parcel•la fins al 31 de desembre i la instància s’haurà de presentar a l’OAC.

Els veïns i veïnes de Molins de Rei ja poden inscriure’s a la llista d’interessats per adquirir una parcel•la d’hort urbà.

L’Ajuntament ha explicat en una roda de premsa que aquests horts individuals de 50 m² es distribuiran seguint 5 perfils diferents per tal de garantir que tothom pugui tenir accés a aquest concurs. Homes i dones, menors de 35 anys, majors de 35, jubilats i jubilades, persones derivades de Serveis Socials i associacions i entitats podran ser-ne els beneficiats.

Això sí, cal ser major d’edat i estar empadronat a Molins de Rei des de fa, com a mínim, 2 anys. L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat als mitjans que “hem arribat aquí després de la feina de molts regidors, d’uns quants governs i de portar a terme el que era la voluntat política del Govern 2011-2015, que es quan vam començar a treballar en aquest projecte”.

També ha afegit que “no ha estat fins a l’aprovació definitiva del reglament dels horts urbans –feta a finals d’octubre– quan s’ha pogut engegar la maquinària per obrir el termini de presentació de peticions”.

La realització d’aquests horts urbans ha representat una inversió pública d’uns 50.000 euros. Els beneficiats gaudiran d’aquest espai –de caràcter personalíssim i destinat exclusivament a l’autoconsum– per un període de 2 anys, que es podrà prorrogar fins a un màxim de 2 anys més.

Durant aquest temps, els usuaris hauran de pagar 75 euros anuals pel consum de l’aigua, en cas que la demanda fos superior a l’oferta, l’Ajuntament estaria disposat a ampliar aquest projecte en un futur, sempre que els resultats siguin positius.

El que sí és segur és que les inscripcions estan obertes fins a l’últim dia de l’any i que les instàncies s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article