Presentats sis autocars sostenibles que donaran servei a quatre localitats del Baix Llobregat

Societat.

Per al període 2020-2023, l’AMB recorda que té previst adquirir 200 vehicles elèctrics i híbrids.
Per al període 2020-2023, l’AMB recorda que té previst adquirir 200 vehicles elèctrics i híbrids.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, el primer tinent d'Alcaldia d'Esplugues i regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, i l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, han presentat els nous autobusos híbrids per als serveis de bus JustMetro i Esplubús, aquesta acció correspon a la renovació de la flota del servei de Bus Metropolità.

Concretament, es presentaven sis vehicles híbrids nous en les línies JustMetro (JM) i Esplubús (EP2), servei públic de transport col•lectiu urbà de viatgers dels municipis de l’eix Laureà Miró (Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Barcelona).

Per a la línia Just Metro (JM), que connecta Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat amb l’Hospital Sant Joan de Déu i el metro Zona Universitària, l’AMB ha adquirit, a través de l’empresa Soler i Sauret S.A., quatre autobusos del model Veris Estàndard Partial Electric amb bateries de 24kWh.

Aquest tipus d’autobús, de 12 metres de longitud i amb capacitat per 97 persones (23 assegudes) permet circular en mode exclusivament elèctric durant un terç del seu recorregut (4,5 km dels 12 km en total).

Per a la línia Esplubús 2 (EP2), que connecta la Miranda amb l’Hospital Sant Joan de Déu, l’AMB ha adquirit, a través de l’empresa Soler i Sauret S.A., dos autobusos híbrids del model Teris Midis Híbrids, amb ultracondensadors, que permeten realitzar l’arrencada en mode elèctric, reduint el conjunt d’emissions contaminants i minimitzant especialment els nivells sonors a l’entorn de les parades.

Aquests autobusos són de 9,7 m de longitud i tenen capacitat per a 52 persones (17 d’elles assegudes), igual que els del servei Justmetro, disposen d’una rampa telescòpica automàtica i un espai reservat per als usuaris amb mobilitat reduïda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article