Sant Vicenç dels Horts i “La Caixa” promouen l’envelliment saludable i la participació de les persones grans al barri de Sant Josep

Societat.

El programa de Gent Gran és el més emblemàtic de ”la Caixa” i els seus orígens es remunten a 1915.
El programa de Gent Gran és el més emblemàtic de ”la Caixa” i els seus orígens es remunten a 1915.

El sotsdirector general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Marc Simón i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, han signat un conveni pel qual rubriquen el seu compromís amb les persones grans del municipi.

A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu de la Fundació Bancària “la Caixa”, han assistit també la regidora de Gent gran, Mireia Vergés, i el responsable del programa de Gent Gran a Catalunya i Illes Balears, Lluís Aranda.

En el marc d’aquest acord, les dues institucions desenvoluparan el programa de Gent Gran de “la Caixa”, que fomentarà l’envelliment saludable al nou centre socioeducatiu del Rocío, objectiu que es treballa també conjuntament amb la ciutadania que s’ha involucrat en el procés participatiu de l’espai del Rocío i amb tots els agents presents al pla comunitari del barri, “Implica’t per Sant Josep” (entitats, veïnat, Ajuntament i Generalitat). El pla comunitari té com a finalitat transformar la realitat del barri de Sant Josep i millorar la qualitat de vida dels que hi viuen.

El nou espai de la Gent Gran El Rocío es va inaugurar el passat 28 novembre, gràcies precisament al treball en xarxa de l’”Implica’t per Sant Josep” i de la ciutadania.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha dedicat recursos a equipar aquesta sala i el Grup de Manualitats de l’”Implica’t per Sant Josep” l’ha decorat.

Ara, gràcies a l’acord entre Ajuntament i “la Caixa” les persones grans podran accedir a un ampli ventall d’activitats. Els projectes posats en marxa pel programa s’han anat adaptant a les noves necessitats d’aquest col•lectiu.

Actualment, el programa inclou tallers de promoció de la salut i el benestar; projectes de participació social i voluntariat amb la finalitat de fomentar el paper actiu de les persones grans perquè siguin i se sentin protagonistes de la societat; formació en noves tecnologies, xarxes socials i entorns 2.0, i una línia de desenvolupament personal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article