33 milions d'euros per la finalització de la clausura del dipòsit controlat de residus de la Vall d'en Joan a Gavà

Societat.

L’AMB s’encarregarà de tramitar, aprovar i efectuar la contractació, així com dels permisos i llicències urbanístiques, d’obres, i ambientals necessaris.
L’AMB s’encarregarà de tramitar, aprovar i efectuar la contractació, així com dels permisos i llicències urbanístiques, d’obres, i ambientals necessaris.

El Consell Executiu ha aprovat autoritzar l’Agència de Residus de Catalunya a concedir una subvenció per valor de 33,4 milions d’euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per dur a terme l’execució de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan, al terme municipal de Gavà, que va cessar la seva activitat el 2006.

La subvenció servirà per acabar el segellament i restauració definitiva de les zones III i IV del dipòsit de la Vall de Joan i disminuir, així, el seu impacte ambiental potencial. D’altra banda, també inclou l’execució d’un estudi per analitzar les causes de les olors de la surgència de la Falconera, a la comarca del Garraf.

L’acord preveu destinar 17,8 milions el 2019, 7,6 milions el 2020 i 8 milions el 2021, el termini d’execució de les actuacions serà des de l’1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre del 2023.

Les parts ja van signar un conveni el passat mes de juliol que concretava l’acord. L’actuació s’inclou dins del Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article