El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat incorpora l’Àrea Metropolitana de Barcelona a la seva gestió

Societat.

El Govern ha aprovat la modificació dels Estatuts del Consorci per adaptar-los a la incorporació de l’AMB.
El Govern ha aprovat la modificació dels Estatuts del Consorci per adaptar-los a la incorporació de l’AMB.

La decisió d’ampliació de l’òrgan es va prendre en el Consell Plenari que va celebrar el Consorci el passat 9 d’abril i dimarts 17 s’ha ratificat amb aquest acord.

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat és un ens públic de caràcter local i voluntari que té com a objectiu l’ordenació, la gestió i el desenvolupament integrals d’aquest espai, i també la promoció dels instruments de cooperació que garanteixin la participació, el debat i la col•laboració de totes les entitats i els agents socials implicats en el marc d’aquest objecte.

La constitució del Consorci va tenir lloc el 26 de juny de 1998; posteriorment, l’any 2007, s’hi va incorporar la Generalitat mitjançant el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Acció Rural.

Actualment, és format per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Unió de Pagesos com a entitats promotores, conjuntament amb els ajuntaments del Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí.

Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà, i la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Agricultura.

El Parc Agrari del Baix Llobregat és un espai que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, on el desenvolupament de l’activitat agrària, de la funció ambiental i de l’ús social es compatibilitzen amb la preservació dels recursos naturals, l’equilibri ecològic i el patrimoni cultural.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article