Sant Vicenç dels Horts presenta recurs per reduir el tribut metropolità i insinua "manca d' informació" de l' anterior govern

Societat.

L’Ajuntament també demana una ampliació del termini per pagar el tribut de manera voluntària i sense recàrrec.
L’Ajuntament també demana una ampliació del termini per pagar el tribut de manera voluntària i sense recàrrec.

L'equip de govern  ha acordat acollir-se al pagament que s’ha de fer d'una de les finques municipals per presentar un recurs i exigir-ne la reducció per demostrar que aquesta és viable.

L’actual Consistori considera que cal tenir en compte el valor cadastral de 2005 per calcular correctament l’import del tribut i, per aquest motiu, ja ha traslladat a l’AMB tota la informació al respecte.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha informat que “l’anterior equip de govern no va aportar en el seu moment totes les dades requerides per l’AMB i aquesta va decidir aplicar el tribut sense disposar de tota la informació, amb el conseqüent perjudici que això ha significat per als veïns i veïnes de Sant Vicenç dels Horts”.

I ha afegit: “Amb les dades facilitades ara per l’Ajuntament, l’impost podria reduir-se”. Comino assegurava que, "de fet, els càlculs realitzats amb el suport de l'AMB indiquen que, en el tribut del 2019 la població s'hagués pogut estalviar una mitjana del 30% de la liquidació." 

El veïnat es podrà sumar al recurs de l’Ajuntament si entra el seu, via instància, al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), ubicat a la planta baixa de la Casa de la Vila, el període per recórrer el tribut finalitza el 16 de gener de 2020.

L’Ajuntament demana que es revalorin amb el valor base de 2005 tots els habitatges per tal que es rectifiquin les liquidacions del 2019 que l’AMB ha enviat al veïnat i, si cal, que es facin les devolucions pertinents.

Alhora també es demana que aquestes modificacions es tinguin en compte per als nous pagaments del tribut al 2020, de fet, el Consistori ja treballa per poder enviar a l’AMB, un cop es tingui el padró de 2020, la informació vigent amb el valor del 2005. Amb les dades facilitades per l'Ajuntament, l'AMB està treballant per reduir l'impost a la ciutadania l'any vinent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article