Ens locals entitats del tercer sector i la Generalitat volen que les empreses es comprometin més contra la pobresa energètica

Societat.

La proposta també estableix que les empreses elèctriques i de gas assumeixin el deute acumulat fins a la signatura del conveni.
La proposta també estableix que les empreses elèctriques i de gas assumeixin el deute acumulat fins a la signatura del conveni.

En l’elaboració de la proposta de conveni hi han participat la Generalitat de Catalunya, les quatres Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Taula del Tercer Sector i l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s’han reunit amb representants de les administracions locals i supramunicipals i del tercer sector per presentar la proposta de conveni que la Generalitat de Catalunya plantejarà a les empreses subministradores per atendre les famílies en situació de pobresa energètica.

Es tracta del document que la Generalitat, les administracions locals i el tercer sector han acordat després de diverses reunions de treball com a resposta a les situacions de vulnerabilitat energètica i davant les amenaces d’algunes companyies de tallar el subministrament a famílies catalanes.

El text acordat, amb el qual la Generalitat iniciarà la negociació amb cadascuna de les subministradores, estableix que siguin les companyies d’energia elèctrica i gas les qui assumeixin el deute acumulat fins a la signatura del conveni per les persones i famílies acreditades com a vulnerables o en risc d’exclusió residencial.

La proposta de conveni també inclou que les companyies subministradores col•laboraran a partir d’ara amb les administracions per fer front a les despeses derivades de la pobresa energètica.

En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya crearà un Fons d’Atenció Solidària que haurà d’estat finançat com a mínim en un 60% per les companyies subministradores, i com a màxim en un 40% per les administracions públiques, per tal de dotar i efectuar les transferències de recursos econòmics als ens locals per als ajuts a les llars i famílies vulnerables.

Les aportacions de les administracions públiques al Fons d’Atenció Solidària seran del 50% per part del Govern de la Generalitat i del 50% per part del conjunt d’administracions locals i supralocals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article