Continua l’ alerta per alta contaminació de partícules que es pot allargar fins al cap de setmana

Salut.

S’ espera que les pluges de demà facin que torni la normalitat.
S’ espera que les pluges de demà facin que torni la normalitat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat manté vigent l’episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya, per una intrusió de pols africana des de dimarts 17 de desembre. Ahir es van enregistrar superacions de 80 μg/m3 en una vintena d’estacions catalanes, incloses les sis estacions de Barcelona.

Durant les primeres hores d’avui encara s’han enregistrat nivells mitjans de concentracions de pols mineral en el rang de 20-50 μg/m3 al sector nord-est peninsular.

Però, amb el pas de les hores, es preveu que la massa de pols africana s’enretiri per l’entrada d’una massa d’aire d’origen atlàntic. L’episodi d’alta contaminació per partícules (PM10) suposa gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, informar la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar.

Emetre consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres.

A més, també es prohibeix la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. Els nivells de partícules són elevats a tot el territori.

Per aquest motiu és convenient, segons el protocol consensuat amb el Departament de Salut, que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure. També es demana a tota la població evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article