El futur Centre d'Atenció Primària Gavà-3 estarà operatiu el 2023

Salut.

Espai on estarà situat el nou equipament sanitari.
Espai on estarà situat el nou equipament sanitari.

La seva posada en marxa a partir de l’any 2023 comportarà la creació d’una nova àrea bàsica de salut (ABS) que sorgirà del desdoblar les altres dues ABS existents fins ara, que en total atenen unes 45.000 persones. Així, amb aquest tercer CAP, es redistribuirà l’atenció i es descongestionaran els altres dos centres.

La inversió del Departament de Salut en fer realitat aquest nou centre serà d’uns 10,2 milions d’euros; s’espera que l’any vinent s’enllesteixi el projecte executiu i que les obres comencin l’any 2021.

El nou CAP disposarà d’un nou servei de rehabilitació gestionat per l’atenció primària, així com un punt de diagnòstic per la imatge, també contempla que s’hi traslladi el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Gavà.

La consellera Vergés ha emmarcat la construcció d’aquest nou CAP a Gavà en les accions que s’estan duent a terme arreu del país l’últim any i mig per “enfortir l’atenció primària i fer-la més resolutiva, potenciant-la com a eix vertebrador del sistema de salut de Catalunya”.

Entre altres accions, també destaquen el pla de confort amb què s’estan invertint 30 milions d’euros per millorar equipaments i incorporar aparells que permetin resoldre més a l’atenció primària, o la contractació de l’equivalent a més de 300 metges de família nous a tot Catalunya.

D’altra banda, la titular de Salut ha recordat la inversió de 60 milions d’euros amb què s’està renovant completament l’Hospital de Viladecans, centre hospitalari de referència de la ciutadania de Gavà.

Vergés ha detallat que ja estan enllestits els fonaments del nou edifici, que triplicarà la superfície de l’actual i que concentrarà tota l’activitat assistencial. “Esdevé una aposta claríssima pel dret a la salut, per estar al costat dels veïns i veïnes de Gavà i de municipis del voltant”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article