La Diputació de Barcelona posa damunt la taula un pressupost de 969 MEUR

Política.

El pressupost s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC-CP, ECG (En Comú Guanyem), JUNTS i TxT (Tot per Terrassa); i l'abstenció d'ERC-AM, Cs i PP.
El pressupost s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC-CP, ECG (En Comú Guanyem), JUNTS i TxT (Tot per Terrassa); i l'abstenció d'ERC-AM, Cs i PP.

Amb l'objectiu d'enfortir els governs locals de la província de Barcelona, els principals eixos del pressupost són les polítiques destinades a la cohesió social i territorial, aprofundint en un model de govern local més obert, més eficient, més transparent i més digital. Destaca la reducció del deute, que passa del 5,2% al 2,8% i se situarà en 22 milions d'euros a final del 2020.

El pressupost de la Diputació de Barcelona per al 2020 prioritza l'atenció a les persones i la necessitat d'assegurar la igualtat en l'accés als serveis i als equipaments.

La corporació renova el suport econòmic als serveis socials dels ajuntaments, amb un Programa de Cohesió Social dotat amb 10 milions d'euros, amb l'objectiu de lluitar contra la desigualtat, la pobresa i l'exclusió social.

Millorar la qualitat, l'impacte i l'eficiència del sistema públic local d'ocupació és un altre eix dels pressupostos per l'any vinent. La corporació continua l'aposta decidida pel territori com a element de generació de riquesa i destinarà, l'any que ve, 12 milions d'euros al Programa de Millora de l'Ocupabilitat, per l'ocupació de persones aturades i de persones en situació de risc d'exclusió social.

El pressupost pel 2020 destina 55 milions d'euros al manteniment i la millora de la Xarxa Local de Carreteres, un 11,4% més que aquest any 2019.

Aquest augment permetrà reforçar les actuacions relacionades amb la instal•lació de la fibra òptica i la millora de seguretat de les carreteres.

El manteniment i la millora de les infraestructures pròpies, ja siguin de mobilitat, culturals o naturals, és una de les prioritats de la Diputació.

Així, pel que fa a la Xarxa de Parcs Naturals, la inversió prevista pel 2020 és de 9 milions d'euros. També es manté la despesa a la Xarxa de Biblioteques Municipals (46,3 milions) i es renova el suport econòmic a les infraestructures de producció amb dues edicions del Programa de Modernització de Polígons, dotades amb 18,5 milions d'euros.

Al Pla Xarxa de Governs Locals, que és el principal instrument de la Diputació per dotar els ajuntaments i els consells comarcals de recursos econòmics i tècnics, s'hi destinen 214,4 milions d'euros.

El Pla inclou tres tipus d'assistència: a través del Catàleg de Serveis (75,2 milions), les Meses de Concertació (67,7 milions) i els Programes Complementaris (62,6 milions). 

El pressupost pel 2020 és el primer que elabora el nou equip de govern per a aquest mandat i recull els compromisos institucionals assolits amb els ajuntaments durant l'anterior mandat, com són les Meses de Concertació i els Programes Complementaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article