ERC l’Hospitalet assegura que la masia de la Remunta “porta deu anys en estat d’ abandonament”

Política., Cultura.

El grup municipal ha alertat que aquest edifici està en un estat ruïnós malgrat estar catalogat i protegit al PEPPA.
El grup municipal ha alertat que aquest edifici està en un estat ruïnós malgrat estar catalogat i protegit al PEPPA.

Els republicans han denunciat l'estat d'abandonament de la masia de la Remunta, que porta pendent de rehabilitació des de fa 10 anys sense que l'Ajuntament de l'Hospitalet hagi fet cap actuació per conservar i recuperar aquest edifici patrimonial per a la ciutat.

La masia del segle XVI, inclosa dins del catàleg del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) i que formava part de la caserna militar de la Remunta, estava afectada pel projecte de l'Àrea Residencial Estratègica La Remunta, aprovat al 2010.

Aquest pla es marcava com a un dels seus principals objectius la preservació i conservació de la masia, com a element característic de l'antiga estructura agrària de la ciutat, i havia de ser finançat per l'Ajuntament de l'Hospitalet.

La regidora republicana Lluïsa Carmona ha assenyalat que “la situació actual de la masia, que en el projecte es qualificava com en bon estat de conservació, és avui alarmant”.

L'edifici es troba tancat, totalment desprotegit i amb importants elements, com les escales, totalment degradats. Carmona es manifestava titllant de, “lamentable que edificis catalogats, que en teoria estan subjectes a protecció, segueixen patint una degradació total sense que l'Ajuntament vulgui prendre cap mesura”.

I ha afegit que "sovint veiem que es vincula i condiciona la rehabilitació i recuperació del patrimoni amb operacions urbanístiques, però un cop s'han fet els pisos s'obliden del patrimoni".

Lluïsa Carmona ha reclamat al govern municipal que actuï “per aturar la degradació de la masia de la Remunta i recuperar-la per la ciutat després de 10 anys d'inacció”.

En aquest sentit, des d’ERC exigeixen, “que s'impulsi un nou Pla de Protecció del Patrimoni de l'Hospitalet elaborat conjuntament amb les entitats i el teixit social, que protegeixi de manera efectiva el patrimoni de la ciutat.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article