Viladecans acull una prova pilot de la Diputació per fomentar l’ esport inclusiu

Societat.

Més de 100 participants han gaudit de diverses activitats esportives i jocs de caràcter cooperatiu.
Més de 100 participants han gaudit de diverses activitats esportives i jocs de caràcter cooperatiu.

Es tracta d'una prova pilot del projecte "Divertim-nos en moviment" que, a partir del gener, la Diputació de Barcelona oferirà a tots els ajuntaments de la província: una jornada ludicoesportiva per a persones amb discapacitat vinculades a centres especials de treball (CET) i tallers ocupacionals (TO), compartida amb estudiants voluntaris de centres educatius dels municipis.

Aquesta acció es promou amb la col•laboració dels ajuntaments i l'Associació JocViu, experta en la investigació i la pràctica de l'estimulació sensorial de les persones amb discapacitat i altres col•lectius en situació de risc.

La directora d'aquesta associació, Tate Bonany, ha destacat que «la jornada "Divertim-nos en moviment" permet que persones amb discapacitat i amb diferents graus d'autonomia puguin participar en activitats físiques adequades a les seves característiques, i passar-s'ho bé».

Així, la jornada permet passar per diverses estacions que ofereixen des de bàsquet, hoquei o relleus cooperatius per als més autònoms, fins a esgrima, bolei amb pilotes gegants o massatges per a aquells amb menys autonomia.

L'octubre passat es va dur a terme la primera experiència pilot d'aquest projecte al Masnou, amb la participació del taller Ocupacional Verge de l'Alegria, de Tiana, i el de Can Targa del Masnou, juntament amb alumnes voluntaris de l'IES Maremar.

La Diputació posa aquest recurs a disposició dels governs municipals per donar-los suport en la promoció de la igualtat d'oportunitats d'accés a la pràctica esportiva.

L'objectiu és fomentar l'activitat física i l'esport inclusius, i que els municipis s'animin a tirar endavant activitats d'aquest tipus, posant en contacte diverses entitats i impulsant la relació intergeneracional i la participació en l'esport de persones amb capacitats diverses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article