El laboratori de l’ ACA d’ Abrera es consolida com a referència

Salut.

La facturació anual de totes aquestes analítiques es podria quantificar en 4,5 milions d’euros.
La facturació anual de totes aquestes analítiques es podria quantificar en 4,5 milions d’euros.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director de l’ACA, Lluís Ridao, entre d’altres autoritats, ha visitat avui el nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua a Abrera, que esdevindrà un espai de referència en el control de la qualitat de les aigües.

Amb una inversió superior als 1,8 milions d’euros, els treballs han permès integrar en un únic espai els laboratoris analítics de l’ACA, que fins ara es trobaven dividits en dos espais, Barcelona i Abrera, millorant l’operativitat i la coordinació de les activitats analítiques. Les obres, per tant, s’han centrat en ampliar l’espai, millorar la seva funcionalitat i poder acollir un major nombre de treballadors.

El conseller ha posat en valor que “amb aquest laboratori estem creant una estructura d’estat que analitza permanentment l’aigua de Catalunya, tant la que utilitzem, inclosa la d’ús industrial i la de les depuradores, com l’existent a la natural, tant superficial com subterrània o litoral”.

“D’aquí, i d’una bona xarxa de depuració d’aigües, en surt la seguretat de la nostra aigua d’aixeta o de l’aigua de les platges”, ha remarcat Calvet. Comptar amb “un bon sistema d’anàlisi i control de l’aigua ens permet actuar davant l’emergència climàtica” ha reblat el conseller.

El nou laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua, que està ubicat dins del recinte de la potabilitzadora que gestiona ATL a Abrera, analitzarà més de 16.000 mostres anuals, de les quals s’analitzen 428.000 paràmetres, amb l’objectiu de vetllar per l’estat de les masses d’aigua, les mostres preses a establiments industrials i depuradores, així com a la xarxa de proveïment Ter Llobregat.

Les noves instal•lacions serviran, principalment, per optimitzar l’activitat analítica de l’ACA, al mateix temps que obre la porta a investigar sobre contaminants emergents i abordar els nous reptes en la gestió de l’aigua en un context d’emergència climàtica. Actualment, el laboratori analitza més de 500 contaminants diferents.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article