El pressupost de Sant Joan Despí “seguirà apostant en 2020 per mantenir el nivell de qualitat dels serveis i equipaments de la ciutat”

Política.

Prèviament al seu debat al Ple s’ha presentat a la ciutadania la proposta de pressupost.
Prèviament al seu debat al Ple s’ha presentat a la ciutadania la proposta de pressupost.

Aquest ascendeix a 51,4 milions d'euros, es va aprovar amb els vots favorables de PSC i Sant Joan Despí En Comú, mentre que ERC, Ciutadans, Podemos Sant Joan Despí i Junts per SJD van votar en contra.

El pressupost consolidat per 2020 ascendeix a 51.418.052 euros (descomptant transferències internes), dels quals 43.319.944 euros corresponen al pressupost ordinari; 5.279.000 euros a inversions, mentre que l'empresa municipal ADSA, que està desenvolupant un ambiciós pla d'habitatge protegit, destinarà 4.330.359 euros al desenvolupament de polítiques d'habitatge i aparcament.

L'àrea de gestió a la qual es destinaran més recursos, 20 milions d'euros, serà la d'espai públic, equipaments i serveis mentre que el de Serveis a les Persones arriba als 18,1 milions d'euros, i l'àmbit econòmic als 10,5 milions d'euros.

Respecte al 2019, el pressupost de 2020 puja un 11%, entre les inversions més destacades es troba la rehabilitació de les dependències de Promoció Econòmica, que s'adaptaran a les necessitats actuals; la renovació d'aparells i la creació d'una nova sala d'entrenament funcional al poliesportiu Francesc Calvet; la construcció d'un carril bici al carrer Creu d'en Muntaner.

La millora dels parcs públics de la Fontsanta, Torreblanca i Marta Mata (nou parc que ha guanyat la ciutat en el sector de les Begudes); la millora del pont de la B23-Camí del Mig; la creació de nous horts urbans a l'exterior de Centre Cívic Les Planes així com diverses millores en equipaments culturals (centres cívics de les Planes i Sant Pancraç, auditori i biblioteca Miquel Martí i Pol).

Més enllà de les inversions, 2020 serà un abans i un després en les polítiques de gestió mediambiental amb el desenvolupament del Programa Plàstic Zero, els plans de Mitigació i Adaptació al Canvi Climàtic així com zones de baixes emissions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article