El manteniment de la ciutat torna a ser el capítol més important del pressupost de Castelldefels

Política.

Es destinarà un volum important d’inversions a activar nous projectes d’habitatge públic i urbanitzar el barri de Bellamar.
Es destinarà un volum important d’inversions a activar nous projectes d’habitatge públic i urbanitzar el barri de Bellamar.

L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar un pressupost consolidat per a l’exercici de 2020 de 84,7 milions d’euros; integrat per un pressupost d’inversions d’11,3 milions i un ordinari de 73’4 milions, el que representa un increment del 20’3% respecte el projecte econòmic de 2019.

Poc més de 25 milions d’euros serviran per cobrir serveis com l’arranjament de la via pública, la recollida de residus, el manteniment de jardineria, l’ urbanisme i la sostenibilitat.

Per volum de despesa, segueix l’apartat de Seguretat Ciutadana, amb 8,24 milions, que representen un 19% més que l’any anterior, es tracta de l’àmbit del Govern que fa referència a la Policia Local, la protecció de les persones i la mobilitat.

La tercera gran pota del pressupost és l’atenció a les persones(esports, cultura i tradició, joventut, gent gran i participació ciutadana), amb 6’13 milions.

El pressupost també destina 8,12 milions al funcionament de la corporació local. Una ciutat eminentment turística i de serveis com ara Castelldefels destinarà una part important dels seus recursos a la promoció del turisme, les platges o la seva imatge amb gairebé 5 milions d’euros; xifra que és gairebé idèntica a la despesa que es realitzarà en serveis socials, solidaritat i suport als col∙lectius més desfavorits.

Una altra de les apostes del govern municipal és la referida a la promoció de l’educació pública i la universitat, que amb 4’23 milions d’euros, experimenta un increment del 7’22%.

Val a dir en aquest sentit que des de l’Ajuntament es promourà enguany un programa marc de transformació digital amb la complicitat de la UPC i els agents tecnològics i emprenedors ubicats al terme municipal.

Destacar finalment el focus posat en la promoció econòmica i comercial de la ciutat (1,52 milions, el que representa un creixement del 8’73% respecte l’any anterior.

Aquesta despesa coincidirà enguany amb fites com la reforma integral de l’avinguda Constitució, que permetrà transformar aquesta carretera en un bulevard i la creació d’un espai de coworking a l’edifici Lògic del polígon industrial.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article