El 5è concurs Talla Ja! impulsat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat per visualitzar la violència masclista ja té obra guanyadora

Cultura.

El Consell Comarcal vol animar a la gent jove del Baix Llobregat a continuar treballant per eradicar aquesta xacra social.
El Consell Comarcal vol animar a la gent jove del Baix Llobregat a continuar treballant per eradicar aquesta xacra social.

Aquest concurs és una activitat emmarcada dins dels diferents actes que s’organitzen a la comarca en relació a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El Jurat del 5è Concurs Talla Ja!, format per professionals de l’àmbit de joventut, dones, comunicació i joventut creativa, va seleccionar com a obra guanyadora la fotografia titulada “Tu ets com vulguis”, del santjoanenc Bruno López Prat.

Aquest va recollir els 250 euros del premi de la mà de la Consellera de Joventut, Clara Quirante Soriano, i del Tintent d’Alcalde de Sant Joan Despí, José Carlos García Romero.

En aquesta obra l’autor, per expressar el rebuig de la violència envers les dones, ens presenta com a protagonista de la fotografia una dona jove amb el tors descobert, on els qualificatius masclistes l’impregnen la pell amb paraules com: artificial, rara, lletja, idiota, falsa, mentidera, etc.

Paraules doloroses que passen les fronteres del respecte, i que habitualment han de sentir les dones en el seu entorn, fets arrelats a la violència masclista, als que cal donar la suficient transcendència pel patiment que generen.

Aquesta obra ha estat escollida pel jurat, perquè és la més impactant per a generar consciència, visibilitat i sensibilitat entre el jovent i entre tota la societat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article