Sant Vicenç dels Horts potenciarà la difusió de les obres vicentines

Cultura.

La Junta de Govern de l’Ajuntament aprova el programa de Fons Local de la Biblioteca Municipal.
La Junta de Govern de l’Ajuntament aprova el programa de Fons Local de la Biblioteca Municipal.

Un dels objectius de la Biblioteca municipal Les Voltes és recopilar, preservar i promoure el patrimoni literari local, ja siguin obres d’autoria vicentina o de temes que impliquen el municipi de Sant Vicenç dels Horts.

Tots aquests documents es guarden a la biblioteca, que els classifica i els posa a disposició de tota la ciutadania a través del Fons Local. Ara el Govern l’impulsarà després d’aprovar el programa Fons Local de la Biblioteca Municipal.

El programa recull els objectius i les accions vinculades per tal de fer créixer la col•lecció i donar-la a conèixer durant els propers anys. Així, es preveuen noves adquisicions editorials i localització d’edicions descatalogades.

Possiblement accessibles per altres vies; a més d’un projecte de difusió de les obres a través d’activitats que fomentin la creativitat i la participació ciutadana al voltant de les temàtiques incloses a la col•lecció local i també al fons de cuina catalana, hort i cultiu.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha explicat que «la Biblioteca Municipal Les Voltes és un servei de referència en matèria de lectura, formació continuada, lleure i cohesió social per al seu territori d’influència. Amb aquest programa dotem de més recursos el servei que ofereix per consolidar la conservació i la difusió del patrimoni bibliogràfic local».

Sant Vicenç dels Horts ha estat molt productiu culturalment parlant, amb molta proliferació de documents per part dels veïns i veïnes, fent que el Fons Local hagi augmentat considerablement en els últims anys, fins al punt de tenir un total de 579 nous documents.

Aquests estan distribuïts en 8 col•leccions: autors, il•lustradors, premis literaris, cinema, història, entitats, música (flamenc, rock, cant coral, dvd’s musicals, partitures), i literatura (novel•la, poesia, infantil), i del fons de cuina tradicional catalana, integrat per part del fons Josep Lladonosa i Giró.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article