El Servei d'Atenció Domiciliària d’ Olesa augmenta el pressupost fins als 370.000€

Societat., Salut.

El SAD incrementarà les hores contractades de 24.000 a 34.000.
El SAD incrementarà les hores contractades de 24.000 a 34.000.

L’Ajuntament ha aprovat per a aquest 2020 un fort increment de la dotació pressupostària del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que possibilitarà incrementar amb escreix les hores d’atenció contractades, ja que és un servei externalitzat.

Del pressupost municipal per al 2020, la regidoria que més es reforça és la de Benestar Social, amb una partida total que ascendeix a prop d’1,5 milions d’euros.

D’aquests diners, més de 700.000 € estan destinats al SAD, que incrementarà les hores contractades de 24.000 a 34.000, augmentant el pressupost en 370.000 € respecte el 2019.

El regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, ha destacat aquesta aposta per un servei que el seu departament considerava “essencial” que cal reforçar, una aposta que segurament, ha dit, ha evitat que altres regidories “no hagin pogut créixer tant”.

Martínez ha justificat el reforç d’aquest servei en la necessitat de tenir prevista l’atenció a una població que, en general a Catalunya i, per tant, també a Olesa, cada cop està més envellida i és susceptible d’accedir, en algun moment de la seva vida, a la Llei de dependència.

La cap de Serveis Socials d’Olesa, Margarita Ruiz, hi ha afegit que, per aquesta raó, en el seu moment el departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, va engegar l’elaboració d’un estudi de les necessitats actuals i de futur de la població de persones grans del municipi.

L’objectiu d’aquest estudi era el d’obtenir les dades i la informació necessària per tal de fer una diagnosi adequada de les necessitats i demandes del col•lectiu de les persones grans per així poder adequar les actuacions i polítiques socials a aplicar els propers anys a la realitat actual.

Per fer l’estudi es va fer una enquesta telefònica amb persones majors de 75 anys residents a Olesa. L’estudi fet fa uns mesos volia actualitzar el que es va fer el 2005 sobre les persones grans d’Olesa, arran del qual, per exemple, es van posar en marxa precisament el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) o el de teleassistència.

Arran aquell estudi, ha destacat Margarita Ruiz, es va constar que “la gent vol ser cuidada, i cuidada a casa” i per tant, cal preveure aquesta atenció a través del SAD.

En aquest sentit, i quant al nombre d’hores d’atenció domiciliària, el regidor Jordi Martínez ha destacat que, de les 10.000 hores contrades el 2016, s’han passat a 24.000 aquest 2019, i les contractades per al 2020 seran 34.000.

Margarita Ruiz ha precisat que, malgrat es fa una previsió ajustada de les necessitats, aquest és “un sistema viu perquè penja de la Llei de dependència”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article