La mostra itinerant "Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física” arriba a Cornellà

Cultura.

Es presenta al Museu Palau Mercader des d'aquest diumenge 12 de gener fins al 29 de març.
Es presenta al Museu Palau Mercader des d'aquest diumenge 12 de gener fins al 29 de març.

Diumenge s'inaugura l'exposició "Ossos" amb una visita guiada a càrrec de la comissària de la mostra, Elena Garcia Guixé, a partir de les 12 h.

Can Mercader de Cornellà de Llobregat serà el tretzè museu que visita la mostra itinerant, produïda pel Museu Arqueològic de Catalunya amb la col•laboració de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i que ja ha estat vista per més de 12.000 visitants.

La mostra ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics bàsicament de la Catalunya Central.

L’exposició es divideix en vuit grans àmbits: Introducció a l’època medieval; Què ens expliquen els ossos; L’alimentació; Els oficis i l’estil de vida; Medicina i salut; La justícia; Violència i guerra; i L’experiència de la mort.

Els visitants hi trobaran una cinquantena d’objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals, que mostren les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV.

L'exposició presenta a Cornellà diferents activitats vinculades com una visita específica amb un taller d'antropologia física, a càrrec de l'arqueòloga i antropòloga, Núria Armentano, diumenge 2 de febrer, a les 12 h; i la projecció "El cel medieval de Cornellà" al planetari del museu, diumenge 9 de febrer, amb tres passis d’11 a 13 h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article