Molins de Rei i Cervelló escollits per dur a terme la prova pilot del Projecte d’Economia Circular de l’ AMB

Economia.

Es tracta d’una iniciativa innovadora que pretén transformar el model econòmic metropolità sent responsable socialment i ambientalment.
Es tracta d’una iniciativa innovadora que pretén transformar el model econòmic metropolità sent responsable socialment i ambientalment.

El Projecte d’Economia Circular de l’AMB, que es va posar en marxa el passat mes de juliol, ha seleccionat els municipis de Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès, Ripollet i Cervelló per analitzar el seu ecosistema industrial.

L’objectiu d’aquest servei és contribuir a la transformació del model econòmic de l’àrea metropolitana mitjançant unes activitats econòmiques que siguin compatibles amb el medi ambient; és a dir, fer més eficaços els processos productius per minimitzar els danys en el medi ambient i, per tant, apostant per la reutilització.

D’aquesta manera s’aconseguirà saber quin tipus de teixit econòmic té Molins de Rei i, alhora, analitzar la potencialitat i les oportunitats de les empreses del municipi.

Les dades que s’obtinguin s’integraran en una base de dades de l’àmbit metropolità que faran més fàcil l’aplicació de les estratègies d’economia circular.

Sens dubte, es tracta d’una gran oportunitat per a les empreses perquè, no solament podran tenir molta més informació sobre el teixit econòmic al qual pertanyen, sinó perquè el projecte posa a disposició de les indústries un assessorament especialitzat en economia circular amb l’objectiu, també, d’activar aquest tipus de pràctiques entre les empreses i fer de la indústria un espai més responsable.

A Molins de Rei l’Institut Cerdà, que realitza el treball de camp, iniciarà el contacte amb les empreses del municipi després de la Fira de la Candelera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article