Sant Boi Talent arrenca la seva segona edició per promoure als instituts la cultura emprenedora

Emprenedors.

9 instituts i 20 empreses de Sant Boi participaran enguany al projecte.
9 instituts i 20 empreses de Sant Boi participaran enguany al projecte.

La gala de presentació ha comptat amb la presència de més de 500 alumnes de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat dels instituts públics i concertats participants, que enguany s'han incrementat passant de 5 a 9 (INS Itaca, INS Rubió i Ors, INS Marianao, INS Rafael Casanova, Fundació Llor, Col•legi Sant Josep, Pedagogium COS, Joan Bardina i Salesians).

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que 'aquest és un projecte fruit de l'aliança entre molta gent de la ciutat per fer de Sant Boi un referent de la cultura emprenedora" i ha convidat l'alumnat a " concursar amb les vostres idees amb valentia i orgull, perquè confiem en vosaltres i en el vostre talent".

Durant l'acte han intervingut també representants de l'agència Acció de la Generalitat de Catalunya i d'Innobaix, al llarg del projecte Sant Boi Talent, l'alumnat formarà equips de dues persones i participarà en un concurs a la millor idea de negoci.

L'organització en seleccionarà les millors, que participaran en un procés de mentoratge amb el suport d'empreses locals fins a fer realitat un pla de negoci. En un acte final, al maig, s'escolliran els tres projectes guanyadors.

Aquests projectes aconseguiran un viatge a Sillicon Valley (primer premi), un viatge a Brussel•les (segon premi) i una visita al sistema emprenedor de Barcelona (tercer premi).

En la primera edició, on van participar 116 alumnes, el primer premi va ser per a Marc Hernica i Luis Chen, alumnes del Col•legi Sant Josep. "No us menystingueu, poseu-li passió i no ho feu pel premi, sinó perquè us agradi el vostre projecte', han aconsellat.

La ponència de la gala de presentació ha anat a càrrec d'Àlex Huertas, cofundador de Northweek, que a partir de l'experiència que el va portar a crear una empresa d'èxit als 18 anys, ha explicat que "no cal seguir la via habitual, normalment qui fa grans coses és perquè s'ho mira d'una altra manera".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article