Dependències de l’Espai Sociosanitari Josep Maria Salas de Molins de rei cedides a Creu Roja per serveis d’atenció a les persones

Salut.

S’ oferirà pernoctació d’urgència i higiene, menjar de primera necessitat, transport adaptat per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda.
S’ oferirà pernoctació d’urgència i higiene, menjar de primera necessitat, transport adaptat per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

Les noves dependències ubicades a l’Espai Sociosanitari Josep Maria Salas permetran ampliar i millorar els serveis de pernoctació d’urgència, alimentació, higiene bàsica i transport adaptat que s’ofereixen al municipi, fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament i Creu Roja.

El Plenari municipal va acordar aquesta cessió per un màxim de 20 anys, per tal de millorar la cooperació entre els Serveis Socials municipals i la Creu Roja.

L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que “aquesta cessió és un pas més en la col•laboració que fa anys que existeix entre la Creu Roja i l’Ajuntament” i ha afegit que “aquesta formalització significarà la millora dels espais i els serveis del programa d’atenció a les famílies més vulnerables”. El màxim responsable de l’Ajuntament ha volgut recordar “la gran feina feta per Josep Maria Salas al seu moment”.

Aquest acord inclourà el projecte del Banc d’Aliments, una iniciativa que té com a objectiu facilitar productes de primera necessitat als usuaris que no disposin dels recursos més bàsics.

Actualment, des dels Serveis Socials municipals es deriven un total de 100 famílies i està previst que aquest canvi millori el seu funcionament.

D’altra banda, en cas d’onada de fred i amb l’activació prèvia d’un protocol, les persones sense sostre podran passar la nit en aquestes dependències, aquest servei inclourà higiene personal, un àpat per sopar i esmorzar.

A més a més, s’oferirà un servei de dutxes a persones sense recursos per a la higiene o amb manca d’habitatge, i, especialment adreçat a persones grans o persones amb mobilitat reduïda, hi haurà un servei de transport adaptat amb proscripció social, per tal que puguin accedir a espais d’oci.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article