La Plataforma “Salvem l'Estació de Sant Feliu” i el Club Ferroviari de Terrassa organitzen una ruta fotogràfica reivindicativa

Cultura.

L'edifici de l'estació una reivindicació de la Plataforma Salvem l'estació de Sant Feliu.
L'edifici de l'estació una reivindicació de la Plataforma Salvem l'estació de Sant Feliu.

Davant el proper inici d'obres del soterrament de les vies a Sant Feliu i l'imminent enderrocament de l'edifici de l'estació, la Plataforma de l'Estació de Sant Feliu i el Club Ferroviari de Terrassa organitzen aquest matinal reivindicatiu per posar en valor els elements del ferrocarril i especialment l'edifici de l'estació.

L'objectiu de la ruta és deixar constància fotogràfica d'un patrimoni ferroviari històric amb 165 anys d'història. Un patrimoni format per elements ferroviaris (ponts, túnels, catenàries, vies, etc.) i especialment per l'edifici de l'edifici de l'estació.

Les fotografies es podran pujar a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb les etiquetes següents: #salvemestaciosantfeliu, #jovullunareplica i #santfeliudellobregat.

El ferrocarril va arribar a Sant Feliu a mitjan del segle XIX i l'edifici de l'estació va ser construït el 1854, és un dels més antics d'Espanya juntament amb els de Sant Andreu Comtal (Barcelona), Cornellà i Molins de Rei. Per la seva significació històrica està contemplat en la Ruta del Modernisme de Sant Feliu de Llobregat.

Quan es va presentar el projecte de soterrament el 2010 i davant del perill de perdre l'edifici de l'estació del ferrocarril de Sant Feliu de Llobregat, un grup de persones van iniciar l'any 2010 una campanya ciutadana amb la voluntat de mantenir aquest edifici històric, el qual consideren que forma part del patrimoni de la ciutat.

La Plataforma "Salvem l'Estació del tren" es constitueix, en aquell moment, amb l'objectiu de defensar i protegir aquesta mostra del patrimoni històric, ferroviari i col•lectiu de la ciutat.

Actualment l'inici d'obres del soterrament és imminent i la Plataforma vol fer un darrer esforç perquè es mantingui l'edifici de l'estació, un bé inalienable del patrimoni local.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article