El Fòrum Empresarial del Llobregat obre el cicle del 2020 amb les reflexions d’ Eva Martínez presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat

Política.

Martínez demana que a la comarca hi hagi una major formació en tot l'àmbit de ciències i tecnologies.
Martínez demana que a la comarca hi hagi una major formació en tot l'àmbit de ciències i tecnologies.

Martínez començava destacant una problemàtica que afecta tant a la Formació Professional com a les carreres universitàries: la sexualització dels sectors professionals. En les seves paraules, "hi ha unes branques professionals que estan molt feminitzades i altres molt masculinitzades i les dades ens alerten que això anir a més", assegura.

La presidenta del Consell Comarcal ha manifestat davant d’empresaris i directius la seva intenció de fomentar la incorporació femenina a l'àmbit tecnològic, a més d'atreure més joves en general, "si volem tenir una comarca, forta hem de promoure la vocació científica i tecnològica".

Martínez també ha reivindicat la FP, "el que ens estan dient les dades és que la Formació Professional funciona i aquells que fan FP són els professionals millor valorats per les empreses", apunta la també alcaldessa de Vallirana.

Amb aquest objectiu, des del Consell Comarcal es va impulsar el Consell de la Formació Professional, que el 25 de febrer presentarà els resultats de la feina feta, "esperem que les administracions amb competències ens escoltin per poder desencallar aquest tema", ha demanat l'alcaldessa.

Acompanyada pel president d’AEBALL, Santiago Ballesté, i el cinquè tinent d'alcaldia de l'Hospitalet, Jesús Husillos i davant de representants empresarials, líders polítics i agents socials, com l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, Lourdes Borrell, regidora a Sant Feliu i José Maria Romero, secretari general de Comissions Obreres, l'alcaldessa de Vallirana ha fet una valoració en positiu de la comarca, remarcant el creixement de població, que actualment ascendeix a 825.963 habitants.

"Hem crescut en gairebé 5.000 habitants el darrer any i gairebé totes les poblacions han crescut. A més a més, el Baix Llobregat aporta l'11 del PIB català i és la tercera comarca que més aporta a tota Catalunya", ha explicat Martínez.

Una altra de les fortaleses remarcades per la presidenta ha estat el turisme, tant pel "volum de població assalariada i empreses que ocupa" com pel potencial que té, sent la segona destinació de la província de Barcelona en nombre d'ocupacions hoteleres. Per millorar les dades, des de l'ens comarcal volen potenciar el turisme familiar.

"Tenim un projecte enfocat en els set miradors de la muntanya de Montserrat", ha avançat. El Consell no s'ha oblidat tampoc de l'espai natural més característic del Baix, el riu Llobregat, que "s'ha convertit en un element atractiu i amb el qual volem desenvolupar el projecte Via Blava".

"El Baix Llobregat està de moda. No només ho dic jo. Hi ha moltíssimes personalitats, no solament del món de la política; també del món artístic, de l'esport, de l'empresa... Podem afirmar sense cap mena de dubte que el Baix de Llobregat està de moda i que si hagués de tenir música, seria de Rosalia", va destacar amb orgull.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article