La veu d’ Òmnium Cultural torna a l'Hospitalet

Cultura.

Òmnium ha presentat la nova gestora a la segona ciutat del país.
Òmnium ha presentat la nova gestora a la segona ciutat del país.

La gestora d'Òmnium l'Hospitalet ha exposat els eixos del seu pla de treball.

El document cerca fer propostes en diferents camps per a contribuir a aportar solucions pels problemes de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat, incidint en camps com la cohesió social, la promoció de la llengua i cultura, la defensa dels drets i llibertats i la diversitat.

El grup entrant ha remarcat què és oberta a noves idees i integrants. David Mateo, membre de la nova gestora, en el seu parlament ha destacat que "avui manca en Jordi Cuixart a conseqüència del seu empresonament injust". Mateo, també ha tingut paraules per "la repressió què viuen les nostres veïnes Meritxell Borràs, Anna Simó, Laia, Lluís i resta de represaliats de la ciutat".

La presentació, emmarcada dins de la campanya Ho Tornarem a Fer, ha comptat amb una taula rodona conduïda per la veïna i periodista Montse Santolino.

Durant la conversa Anaïs Franquesa, advocada i membre d'Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans, i Albano Dante Fachín, periodista i exdiputat al parlament de Catalunya, han incidit en "la repressió de l'Estat" aquesta segons els ponents "té una finalitat, que la ciutadania tingui por de defensar els drets" finalment han destacat que "els drets es defensen exercint-los".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha llegit una carta que Jordi Cuixart ha volgut fer arribar a la nova gestora de l’Hospitalet.

En acabar saltava la notícia del primer permís penitenciari de Cuixart desfermant un aplaudiment unànime del auditor. Mauri, donant pas a un brindis de cava, ha valorat el projecte de la nova gestora. "Si una ciutat és important en el present per a la permanència del projecte d'Òmnium, aquesta és l'Hospitalet" ha manifestat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article