La plataforma de Sant Feliu “Salvem l’ Estació” pressiona fent una multitudinària trobada cultural i agermanant-se amb el Club Ferroviari Terrassa

Societat., Cultura.

Al llarg del recorregut per la línia del tren es va donar a conèixer el patrimoni industrial ferroviari de Sant Feliu.
Al llarg del recorregut per la línia del tren es va donar a conèixer el patrimoni industrial ferroviari de Sant Feliu.

La ruta va ser organitzada pel Club Ferroviari de Terrassa i la Plataforma Salvem l’estació del tren de Sant Feliu de Llobregat. Va comptar amb la participació d’una setantena de persones que, després de conèixer la història del tren i de l’estació, van reivindicar el valor de l’edifici i la ferma voluntat ciutadana de mantenir-lo un cop soterrades les vies del tren.

Els assistents van gaudir d’una jornada festiva i molt emotiva que es va iniciar amb un esmorzar de germanor a la “cantina” de l’estació. Posteriorment es va fer un passeig matinal que va comptar amb l’expert i escriptor de la història del tren a Sant Feliu, Lluís Miquel Tuells, el qual va fer de guia.

Abans d’iniciar la ruta es van fer els parlaments al parc Nadal. L’Eduard Martínez, vocal d’activitats del Club Ferroviari de Terrassa, Lluís Tuells i Jaume Solé, portaveu de la Plataforma Salvem l’Estació, van posar de manifest la importància del valor de l’estació. Segons Eduard Martínez: “L’estació és un element històric del patrimoni industrial del ferrocarril, una de les estacions més antigues encara en funcionament de l’Estat espanyol”.

Per la seva part Jaume Solé va posar èmfasi en el valor immaterial i el significat de sentiment de pertinença i d’identitat que representa: “L’estació representa la transformació de la ciutat passant de ser essencialment agrícola a industrial, on l’arribada del ferrocarril va comportar grans canvis en la vida de la gent, en la millora de la mobilitat, en la industrialització i en el comerç, i també en la transformació urbana amb l’obertura de nous carrers”.

Lluís Tuells va explicar el valor arquitectònic de l’estació: “Les estacions de la línia són veritables joies de l’arquitectura i úniques en el seu gènere, cada estació va ser dissenyada de forma diferent i seguint el model de les estacions angleses.”

L’objectiu de la ruta era deixar constància fotogràfica d’un patrimoni ferroviari històric amb 165 anys d’història, format per elements ferroviaris (ponts, túnels, catenàries, vies, moll de càrrega, etc.), i especialment per l’edifici de l’edifici de l’estació.

Les fotografies de la 2a Ruta fotogràfica de l’estació del ferrocarril s’aniran publicant a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb les etiquetes: #jovullunareplica, #salvemestaciosantfeliu i #santfeliudellobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article