Els pressupostos participatius d’ Esparreguera en marxa a partir del 5 de febrer

Política.

Ho farà amb una jornada informativa oberta a la ciutadania en la qual presentarà la segona edició.
Ho farà amb una jornada informativa oberta a la ciutadania en la qual presentarà la segona edició.

L’Ajuntament d’Esparreguera presentarà el proper 5 de febrer la segona edició dels pressupostos participatius, a través dels quals la ciutadania podrà decidir a què es destinen 200.000 euros del pressupost d’inversions del 2020.

L’acte tindrà lloc a les 6 de la tarda a la Biblioteca Municipal L’Ateneu i servirà per a informar als esparreguerins i esparreguerines sobre les fases i el calendari del procés.

Com a principal novetat, les propostes presentades per la ciutadania podran tenir un pressupost màxim de fins a 100.000 euros per a fer millores en l'espai públic o en els equipaments municipals.

Tant les propostes com les votacions es podran fer a través del web decideix.esparreguera.cat, i també presencialment en els punts habilitats pel consistori.

Entre les novetats d’aquesta edició destaquen que el pressupost màxim de les inversions passa a ser de 100.000 euros, i no 40.000 com el 2018, amb l’objectiu que “es presentin projectes més ambiciosos i que més gent s’animi a participar”, apunta Maria Mas, regidora de Bon Govern.

També s’introdueix una fase d’esmenes, perquè la ciutadania pugui ajustar aquells aspectes dels projectes presentats que no s’adapten a les bases, així com una fase d’avaluació del procés per part dels seus participants.

Les votacions es faran, com a mínim, fins que el total sumi el 70% del total del pressupost del procés. També es faran accions concretes per aproximar-se a dos col•lectius: els joves, a partir d’actuacions realitzades en els Instituts de Secundària; i els nouvinguts, per fer aportacions de mancances observades a la vila.

El període per a presentar propostes començarà el 6 de febrer i s’allargarà fins al 8 de març. Qualsevol persona i/o entitat, estigui o no empadronada a Esparreguera, pot participar en aquets procés presentant la proposta o propostes -el número no està limitat- que consideri oportunes.

El 9 d’abril es comunicarà el resultat de valoració de propostes i del 10 fins el 17 d’abril es podran presentar al•legacions. El 7 de maig es comunicaran les propostes acceptades i del 8 al 25 de maig es faran les votacions, en les que només hi podran participar les persones que estiguin empadronades a Esparreguer i tinguin més de 16 anys. Per a fer-ho, caldrà registrar-se a la web decideix.esparreguera.cat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article