Martorell reclamarà al Departament de Salut de la Generalitat el desenvolupament dels plans de millora a l’Hospital

Salut.

Arxiu llobregatdigital.cat©: L’ Hospital s’ està quedant obsolet i cada vegada assisteix a més població.
Arxiu llobregatdigital.cat©: L’ Hospital s’ està quedant obsolet i cada vegada assisteix a més població.

Una moció de Junts per Martorell al Ple d’aquest dilluns, amb el suport del PSC, ERC i C’s, insta a Govern a executar el Pla Director que doni cobertura als usuaris i una millora laboral dels professionals sanitaris de l’equipament.

La moció reclama a Salut “la dotació econòmica necessària per desenvolupar les millores adequades i exigides per donar resposta a la demanda assistencial” de l’Hospital; emplaça el Departament de Salut “a reconèixer tota l’activitat desenvolupada” a l’equipament.

Insta tots els agents “a elaborar un calendari consensuat per executar el Pla Director de l’Hospital aprovat d’acord amb Salut” i garantir “de manera immediata la formació de més professionals de les especialitats deficitàries i que es millorin les condicions laborals del professionals sanitaris”, tant des d’un punt de vista formatiu com d’organització i salarial.

Així ho destacava en el transcurs del Ple la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende. El text reconeix que l’actual estructura de l’Hospital “és insuficient per respondre la demanda assistencial generada en la seva àrea d’influència” de 13 municipis del Baix Llobregat Nord, l’Anoia i l’Alt Penedès i una població de prop de 160.000 habitants.

Parla de “mancances estructurals i d’insuficiència pressupostària”, que genera, “demores per visites a consultes externes i en algunes proves diagnòstiques i una contenció a les llistes d’espera quirúrgiques”. Una situació que reconeix que “no és nova, però que s’ha agreujat per la infradotació econòmica”.

Per això es va aprovar un Pla Estratègic i un Pla Director que contempla la seva ampliació i remodelació “per donar als usuaris i familiars una adequada cobertura de les necessitats sanitàries i oferir millors condicions de treball als professionals en termes d’equitat, qualitat, seguretat, eficiència i sostenibilitat assistencial i econòmica en el temps”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article