La Diputació ofereix ajuts extra als municipis afectats per la borrasca “Glòria”

Societat.

A Castelldefels totes les infraestructures properes a la costa es van inundar ja que la pròpia aigua de la mar sortia literalment del clavegueram.
A Castelldefels totes les infraestructures properes a la costa es van inundar ja que la pròpia aigua de la mar sortia literalment del clavegueram.

El govern de la Diputació de Barcelona aprovarà, el proper dijous 30 de gener, un programa d'ajuts per a emergències municipals. Això permetrà que els ajuntaments puguin restablir el normal funcionament dels serveis públics i, en definitiva, recuperar les zones afectades.

El nou programa d'ajuts per a emergències municipals està estructurat en diferents àmbits en funció de l'emergència i les seves afectacions, com poden ser aiguats, nevades o incendis.

Cal recordar que, en situacions d'emergència com l'actual provocada pel temporal Glòria, els governs locals han de fer front a actuacions i despeses no previstes en els seus pressupostos i que, per tant, no disposen de recursos suficients per dur-les a terme.

Les despeses subvencionables han de tenir caràcter excepcional i urgent i, s'han d'haver destinat a netejar i restablir les infraestructures, equipaments, instal•lacions i serveis o eliminar el perill immediat que puguin provocar a la ciutadania.

Un cop s'aprovi el nou programa, els ajuntaments podran tramitar la sol•licituds de subvenció a través del Portal de tràmits de la Diputació, que seran analitzades pels serveis tècnics de la corporació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article