Els municipis metropolitans del Baix Llobregat en fase d’avís preventiu de PM10 a causa de la intrusió de pols d’origen africà

Salut.

La borrasca Glòria continua generant complicacions, aquesta vegada afectant a la contaminació.
La borrasca Glòria continua generant complicacions, aquesta vegada afectant a la contaminació.

En concret es superen els nivells a les estacions de Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, l’Hospitalet, El Prat, Viladecans i Gavà.

L’AMB ha posat en marxa el seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica, en la seva fase d’avís preventiu de PM10, a causa de la intrusió de pols d’origen africà com a conseqüència del temporal “Gloria”.

El Vicepresident de medi Ambient, Eloi Badia, i el Vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, han enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l’activació de les mesures previstes en el protocol que es va aprovar al gener de 2017, i revisat posteriorment, animant-los a prendre mesures per conscienciar a la ciutadania d’actuar per reduir la contaminació.

La fase d’Avís Preventiu es posa en marxa quan més d'una estació de la XVPCA a l'àrea metropolitana supera el valor de 50 μg/m³ diaris de PM en més d’una estació i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells.

En aquet cas, els nivells es superen en 2 estacions de la XVPCA. En l’àmbit de la mobilitat es recomana realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic i reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).

Utilitzar el cotxe compartit, realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.), i en el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article