L'Ajuntament del Prat considera "inajornable i prioritari" prendre mesures urgents per protegir les zones deltaiques i el litoral

Societat.

La borrasca ha posat al descobert una mala planificació i a mida que passi el temps la situació cada vegada serà més insostenible.
La borrasca ha posat al descobert una mala planificació i a mida que passi el temps la situació cada vegada serà més insostenible.

Aquest considera urgent el desenvolupament d'una estratègia de protecció global del litoral del delta, entenent-lo com una infraestructura metropolitana que cal protegir i estabilitzar. També es vol definir una estratègia perquè aquest litoral faci de corredor biològic entre els espais protegits.

Com a part de les regions deltaiques, territoris que es troben en primera línia davant de l'amenaça que suposa el canvi climàtic, l'Ajuntament del Prat reclama que totes les administracions assumeixen que ens trobem en un context d'emergència climàtica. En aquest sentit, considera inajornable i prioritari prendre mesures que despleguin, ara i aquí, una transició ecològica ambiciosa.

Per a l'Ajuntament del Prat, no només cal fer les inversions necessàries per adaptar-se i mitigar els efectes que està tenint el canvi climàtic, sinó també que les institucions que governen el territori, com el Consorci del Delta, estiguin ben dotades per fer front a un escenari de vulnerabilitat que es mantindrà.

Al delta del Llobregat, el temporal ha causat sobretot la desaparició de platges com la de Can Camins, a la platja del Remolar, per primer cop el mar, ha avançat fins a les palissades i les esculleres de la costa pratenca també han resultat malmeses.

D'altra banda, a l'Estany del Remolar, situat entre el Prat i Viladecans, també es va formar un tap de sorra que impedia el drenatge d'aigua, que a hores d'ara ja s'ha pogut desbloquejar.

En les properes setmanes i mesos, caldrà veure fins a quin punt es recupera la platja. Part de la sorra desapareguda tornarà a les platges de forma natural.

A més, l'Autoritat Portuària de Barcelona farà la seva aportació artificial de sorres de cada any, per fer front a la regressió que ja fa anys que pateix el litoral, tot i això, cada any la platja perd una mica de longitud i amplada.

En aquest sentit, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat adverteix que, amb el temporal, es poden haver perdut 10 anys de cop.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article