La bicicleta elèctrica s’ incorpora als ajuntaments del Baix Llobregat

Societat.

La implantació del programa de cessió està comportant un estalvi anual de més de 70 tones anuals de CO2 a l'atmosfera.
La implantació del programa de cessió està comportant un estalvi anual de més de 70 tones anuals de CO2 a l'atmosfera.

Cornellà, Esplugues, Esparreguera i Sant Feliu tindran dues bicicletes, mentre que Begues, Sant Climent, Santa Coloma de Cervelló i Olesa una, per la seva banda La Palma de Cervelló incorpora tres.

La Diputació de Barcelona ha lliurat 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments i ens locals de la demarcació de Barcelona, un programa que s’emmarca en la línia estratègica de foment de la mobilitat tova i d’eficiència energètica que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al programa europeu del Pacte dels alcaldes pel clima i l’energia i en la lluita contra el canvi climàtic.

L’acte de cessió de les bicicletes elèctriques s’ha fet a l’edifici del Rellotge de la Diputació de Barcelona, a càrrec del diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar.

Aquest programa de cessió de bicicletes el va iniciar la Diputació de Barcelona l’any 2008 adreçat bàsicament a les policies locals que posteriorment s’ha anat implantant amb més força cap a serveis tècnics municipals.

Des de 2012 totes les bicicletes que es cedeixen son elèctriques, fins arribar d’haver lliurat en els darrers 11 anys un total de 712 bicicletes per a 223 municipis o entitats municipals de la seva demarcació.

Prèviament a l’acte de lliurament, a les 10.30 h, a la sala d’actes de l’edifici El Vagó del Recinte de l’Escola Industrial, s’ha fet una sessió adreçada a càrrecs electes i tècnics municipals sobre la mobilitat en bicicleta als municipis.

En aquesta hi ha participat Julio Fernández Bernal coordinador de l’escola municipal d’educació vial i membre de la unitat ciclista de la policia local d’Elx i ambaixador de la Bicicleta 2019-20 de la Red de Ciudades por la Bicicleta, amb una ponència sota el títol “La Transformació de los parcs de trànsit al segle XXI. El paper de la policia local”.

Ja jornada s’ha completat amb la xerrada “En bici a la feina. Una iniciativa de la Diputació de Barcelona” a càrrec de Núria Parpal, de la secció de Planificació Ambiental Local de la Diputació de Barcelona, seguida d’una taula rodona sobre experiències municipals en l’ús de la bicicleta, amb la participació dels municipis de Subirats i Cornellà de Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article