Toc d’ atenció d’Olesa a la Diputació demanant continuïtat en les inversions del projecte del camí del riu

Política.

No ha rebut més finançament perquè el projecte va passar a emmarcar-se dins el Pla Director de les Vies Blaves.
No ha rebut més finançament perquè el projecte va passar a emmarcar-se dins el Pla Director de les Vies Blaves.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha plantejat a la Diputació de Barcelona la possibilitat d’estudiar fórmules que permetin continuar amb les actuacions incloses dins el projecte del Camí de Riu, iniciat per l’ajuntament el 2015 amb l’objectiu d’habilitar per al passeig -a peu i en bicicleta- els 10 quilòmetres d’espai de ribera del municipi.

Així ho ha plantejat l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, en una reunió amb el Diputat de l’Àrea d’Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals de la Diputació, Pere Pons.

Entre l’any 2015 i 2016, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va redactar el projecte bàsic del camí del riu al seu pas pel municipi i va poder construir la primera fase amb finançament de la Diputació.

La intervenció va permetre obrir el camí i alguns dels seus accessos, com el que hi ha per sota la carretera C-55 a l’alçada de La Puda. Quedaven per construir les fases 2 i 3 del projecte, que contemplaven la consolidació i ampliació del camí, la millora de les infraestructures, l’habilitació de carrils bici, la recuperació de l’antiga palanca de can Sedó i els hàbitats de ribera.

Durant el 2016, però, la Diputació va decidir deixar de finançar el projectes localment per impulsar un únic gran projecte, al que a més del Llobregat incorporava la variant pel riu Anoia, des de Martorell fins a Igualada.

L’ens provincial va batejar el projecte amb el nom de Vies Blaves. El retard en la consecució del Pla Director de les Vies Blaves, però, ha impedit consolidar el camí del riu al seu pas per Olesa de Montserrat, i és per aquesta raó que l’Ajuntament ha demanat a la Diputació que estudi la possibilitat d’avançar algunes de les intervencions ja previstes en el projecte bàsic redactat per l’ajuntament.

La Comissió de Política Territorial d’Urbanisme de Catalunya va aprovar a finals del passat mes de març el Pla Director Urbanístic (PDU) de les Vies Blaves.

Després del període d’exposició pública, ara està en tràmit l’aprovació definitiva. Paral•lelament, Diputació i Generalitat han treballat en el projecte constructiu, que arran l’increment de les necessitats s’ha de reformular i per tant, està en tràmit de licitar-se.

Tot plegat ha fet que la materialització del projecte de les Vies Blaves s’estigui allargant en el temps sense donar solució i continuïtat, de moment, a les actuacions fetes per l’Ajuntament d’Olesa per recuperar el camí del riu.

Per aquesta raó l’Ajuntament d’Olesa ha plantejat a la Diputació la possibilitat de rebre finançament per continuar amb les actuacions ja realitzades el 2016, ja que, segons Miquel Riera, l’Ajuntament “té capacitat tècnica” per tirar-ho endavant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article