Sant Andreu de la Barca vol posar ordre al patinet elèctric

Societat.

Els agents informaran de la normativa als usuaris que trobin al carrer fent ús del patinet elèctric.
Els agents informaran de la normativa als usuaris que trobin al carrer fent ús del patinet elèctric.

El consistori ha iniciat una campanya informativa per explicar als usuaris dels patinets elèctrics per on poden circular i quines conductes són sancionables.

Aquesta campanya informativa s’iniciarà el pròxim dia 1 de febrer i s’allargarà durant tot el mes. Posteriorment s’aplicaran les sancions establertes.

La Policia Local distribuirà material informatiu als centres d’ensenyament de la ciutat, que és on es troba la major part dels usuaris d’aquest tipus de mitjà de transport.

Les classes de seguretat vial que es fan a les escoles es centraran en aquest aspecte, els patinets elèctrics no podran circular per les voreres i només podran fer-ho pels carrils bici i les calçades dels carrers de plataforma única i zones 30.

Està prohibit circular amb auriculars, conduir fent ús del telèfon mòbil o viatjar més d’una persona, els usuaris estan obligats a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues i a la nit han de portar roba reflectant o llums per senyalitzar la seva posició.

Les sancions per incomplir aquestes normes van dels 100 als 200 euros. L’objectiu de la campanya és informar i aplicar les normes i instruccions dictades recentment per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics, perquè els conductors facin un ús adequat i cívic de l’espai públic.

Aquestes normes estaran en vigor mentre l’Ajuntament modifica la seva ordenança per a regular les noves formes de mobilitat que es poden consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article