Escollides les 50 millors pastisseries de Catalunya en el marc de la III Mostra Internacional de Pastisseria a Sant Vicenç dels Horts

Cultura.

La ciutat vicentina es vol convertir en referent dels concursos pastissers.
La ciutat vicentina es vol convertir en referent dels concursos pastissers.

Les deu primeres són aquestes, Pastisseria Maurici Cot, de Llinars del Vallès, La Font, de Cambrils, El Cigne, de Manresa, L'Obrador, del Vendrell, KKO, de Manresa, Confiteria Padreny, de Reus, Rodellas, de Sant Celoni, “Plà”, d’Igualada, Confiteria de Montblanc i Poy, de Reus.

S’han lliurat per primer cop els guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts, a les 50 millors pastisseries de Catalunya, aquesta iniciativa busca esdevenir un reconeixement de referència en el món pastisser, a la vegada que la Mostra es troba totalment consolidada com a esdeveniment cabdal del sector anualment.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la importància d’uns “guardons que han de servir per valorar públicament la feina i l’altíssim nivell que hi ha darrera de qualsevol elaboració pastissera”. Comino ha valorat especialment “la feina de les pastisseries que dignifiqueu, arreu del territori, un ofici tan artesà i exigent com és el vostre”.

I ha afegit: “Per això han nascut, amb una gran ambició, aquests guardons Fava de Cacau, que espero serveixin per motivar-vos encara més en el vostre dia a dia”.

Els guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts, organitzats per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, han reconegut les 50 millors pastisseries de tot Catalunya.

La llista l’ha confeccionada un jurat independent creat i coordinat per un equip de 3 especialistes: Ramon Morató, Marc Balaguer i Josep Sucarrats. Aquests 3 professionals s'han encarregat de seleccionar el jurat, que està format per professorat de pastisseria, periodistes especialitzats en gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè resideixen a restaurants, acadèmies, etc.

En la cerimònia d’entrega dels guardons de la III Mostra Internacional de Pastisseria, que s’ha realitzat a Sant Vicenç dels Horts el dissabte 25 de gener de 2020, s’ha donat a conèixer el nom de les 50 millors pastisseries de Catalunya.

La llista de les 50 millors pastisseries es pot consultar en l’APP Fava de Cacau, on també es recullen els vídeos de les sessions de cuina en directe de la 3a Mostra Internacional de Pastisseria, així com de les edicions anteriors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article