L’escriptora sesrovirenca Núria Pradas guanya el 40è Premi Ramon Llull amb la novel·la “Tota una vida per recordar”

Cultura.

L’obra veurà la llum a principis de març en català i castellà, i més endavant, en italià i portugués.
L’obra veurà la llum a principis de març en català i castellà, i més endavant, en italià i portugués.

"Tota una vida per recordar" és la història d'una dona que als anys 30 del segle passat va decidir deixar Nova York per traslladar-se a Los Angeles i provar sort en el camp de l'animació, on els estudis Disney començaven a despuntar. Un món que tot just naixia i on els homes eren majoria.

La vida de la protagonista està basada en la de dues animadores: Mary Blair i Retta Scott, les artistes femenines més reconegudes de Disney.

El Premi Ramon Llull 2020 l’atorga l’editorial Planeta i és, juntament amb el Sant Jordi, el més ben dotat de les lletres en català, amb 60.000 euros.

Pradas, nascuda al Poble Nou i establerta a Sant Esteve Sesrovires des de fa anys, compta amb una dilatada trajectòria literaria iniciada l’any 1995 en l’àmbit infantil i juvenil, amb més d’una seixantena de títols publicats.

L’any 2012 va ser reconeguda amb el premi Carlemany per l’obra Sota el mateix cel. Al 2014 publica la primera novel·la “La noia de la biblioteca” i des de llavors han vist la llum quatre obres, entre elles, l’exitosa “Somnis a mida” traduïda a més d’una dotzena de llengües, o la darrera “L’Aroma del temps”. Per aquesta extensa i reconeguda carrera, Núria Pradas va ser guardonada amb el Premi Sesrovirenc de l’Any 2017.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article