ERC l’ Hospitalet vol impulsar una iniciativa per exigir un retorn social del rescat bancari i promoure un catàleg d'establiments emblemàtics

Política.

Es faria mitjançant la cessió del 30% dels immobles del banc dolent SAREB al lloguer social i la creació d'un fons social d'habitatge.
Es faria mitjançant la cessió del 30% dels immobles del banc dolent SAREB al lloguer social i la creació d'un fons social d'habitatge.

Els republicans pretenen així que l'Ajuntament insti al nou govern espanyol a promoure les modificacions legals que permetin aquest retorn social, en forma d'habitatge, del rescat bancari, després del seu sanejament a través de l'anomenat “banc dolent”.

El portaveu republicà i cap de l'oposició, Antoni Garcia, ha assegurat que “cal una resposta valenta per recuperar part del rescat a la banca, que s'ha convertit en un xec en blanc sense cap retorn a les famílies i la ciutadania, que van patir les conseqüències i van ser desnonades”.

Garcia ha afegit que “no podem restar de braços plegats, i mentre no aconseguim crear un parc municipal d'habitatge necessitem mecanismes que permetin garantir el dret a l'habitatge”.

Els republicans també presenten una moció per promoure un catàleg d'establiments i comerços emblemàtics. Actualment a l'Hospitalet existeixen desenes d'establiments que van iniciar la seva activitat abans de la dècada dels quaranta del segle passat, i molts d'ells han passat a formar part de la memòria i el patrimoni immaterial dels barris, no limitat al seu valor com a patrimoni arquitectònics.

Per Antoni Garcia, “és important preservar i protegir aquest patrimoni de la ciutat, amb accions i mesures que concretin aquest reconeixement i que impulsi i protegeixi efectivament aquests establiments.

Pel portaveu republicà, “els comerços i parades de mercat emblemàtics són referents i vertebren els barris, generen cohesió, i ens aporten un important valor cultural i històric que no podem deixar perdre”.

Per altra banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana també defensarà al Ple una moció impulsada pel Jovent Republicà per declarar l'Hospitalet com a 'ciutat lliure de racisme', davant l'arribada de persones migrades, especialment joves menors no acompanyats, i l'auge de discursos xenòfobs, neofeixistes i d'extrema dreta.

La iniciativa proposa que des de l'Ajuntament es treballi per garantir una acollida digna, mitjançant un pla municipal i l'impuls de les campanyes antirumors, així com reiterar el compromís dels grups municipals a no assumir els discursos i la narrativa de l'extrema dreta i aïllar institucionalment aquells partits que els representen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article