10 municipis del Baix Llobregat suspenen la gestió d’ Endesa abans i durant el temporal demanant accions disciplinàries a la Generalitat

Societat., Política.

La petició es realitzava en el marc de la trobada mantinguda amb el director general d'Energia Pere Palacín.
La petició es realitzava en el marc de la trobada mantinguda amb el director general d'Energia Pere Palacín.

L’alcaldessa de Corbera de Llobregat, Montserrat Febrero, i els alcaldes de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i de Torrelles de Llobregat, Ignasi Llorente, en representació dels seus municipis i de Begues, Castellbisbal, Cervelló, El Papiol, Santa Coloma de Cervelló, La Palma de Cervelló i Pallejà, es reunien dilluns al matí amb el director general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Pere Palacín, per tal de tractar sobre les incidències en el subministrament elèctric que provocava el pas del temporal Glòria.

Els responsables municipals exposaven la manca de resposta obtinguda durant la borrasca per part de la distribuïdora Endesa i l’estat en el que es troba la xarxa elèctrica en aquestes poblacions.

Concretament s’apunta a la falta d’inversió en molts dels punts afectats des de fa més de 30 anys com a una de les causes dels nombrosos talls de subministrament registrats i en les esperes que s’han hagut d’assumir fins que s’ha restablert el servei en molts trams de la xarxa.

Com a mostra d’aquesta manca d’implicació per part de la companyia subministradora, els municipis exposaven l’existència de zones amb desperfectes provocats per les ventades de l’any 2009 que mai han estat reparats de manera definitiva.

Els alcaldes i l’alcaldessa posaven com a exemple la gestió de la crisi realitzada per Aigües de Barcelona que va permetre amb recursos suficients al territori que les incidències amb el seu subministrament fossin mínimes i que va facilitar que rebessin informació real i actualitzada de la situació de les infraestructures.

Davant d’aquesta realitat les poblacions representades han sol•licitat l’obertura d’un expedient a la companyia, i han anunciat la tramitació de sol•licituds individuals per part de cada població per reclamar aquesta actuació a la Generalitat de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article