El ple de gener de Begues aprova instal•lar llambordes stolpersteine en memòria de víctimes del nazisme i el franquisme

Cultura.

La sessió de gener va debatre i aprovar sis mocions polítiques de molt diversa índole.
La sessió de gener va debatre i aprovar sis mocions polítiques de molt diversa índole.

Es tracta d’ un petit monument d'admonició que es posa a la vorera davant del darrer lloc on va viure d'una víctima del nacionalsocialisme, abans que l'arrestessin o deportessin. Segons l'artista, el qui ho mira s'ha d'inclinar per llegir el text, un signe de respecte de la persona eliminada.

Tres de les mocions van rebre el vot unànime de tota la corporació, a primera d’elles, presentada per la regidora no adscrita Marta Roig i els grups municipals BEC i PSC contra la supressió de jutjats d’atenció a la dona per violència masclista.

En cas de tirar endavant aquesta proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Begues tindria afectació directe en el jutjat de Gavà que presta aquesta servei al nostre municipi.

També per unanimitat es va aprovar la moció presentada per C’s en favor de la defensa d’igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat.

Un cop esmenat algun aspecte jurídic del text inicial, la moció finalment presentada va comptar amb ple suport. I el mateix sentit de vot va rebre el text presentat per ERC, amb l’adhesió de JxCAT i la regidora Marta Roig, per la instal•lació de llambordes en record a les persones deportades als camps de concentració nazis.

La moció contempla la promoció d’activitats de sensibilització en favor de d’una educació en respecte a la vida i el rebuig a qualsevol ideologia totalitària, aprovada amb el vot favorable de tot el plenari municipal.

Els grups municipals de JxCAT, ERC, la CUP i la regidora Marta Roig van portar a debat una moció de l’ACM i l’AMI de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central ordenant la retirada de la credencial de diputat al MH president Quim Torra i reclamant el respecte pels drets polítics de l’eurodiputat Oriol Junqueras. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups proposants i BEC. Van votar en contra PSC i C’s.

La corporació municipal també va manifestar el seu suport a la regió kurda de Rojava i en defensa de la pau a l’Orient Mitjà, tot rebutjant la ingerència de l’Estat turc a Síria i la intervenció armada fora de les seves fronteres contra el poble kurd. La moció, presentada per la CUP i JxCAT va rebre el suport també d’ERC, BEC i Marta Roig. S’hi van abstenir PSC i C’s.

Finalment es va donar llum verda també a una moció d’ERC pel foment i l’ús de la contractació reservada a centres especials de treball i empreses d’inserció, amb l’objectiu de promoure la inserció laboral de persones amb discapacitat. Va rebre els vots a favor d’ERC, PSC, BEC i JxCAT. S’hi van abstenir C’s, CUP i la regidora no adscrita.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article