El XIIIè Congrès de la Federació del PSC Barcelona proposa que l’ AMB incorpori més municipis entre ells del Baix Llobregat

Política.

Antoni Poveda i Eva Granados van ser la representació baixllobregatina que alhora veia amb bons ulls la idea.
Antoni Poveda i Eva Granados van ser la representació baixllobregatina que alhora veia amb bons ulls la idea.

Per altra banda, també proposen que la presidència sigui per vot directe des de la ciutadania, cal recordar que actualment aquest càrrec sempre és per qui assoleix l’alcaldia de Barcelona.

Segons s’ exposava al punt 145 de la ponència política dels socialistes al XIIIè Congrés de la Federació de Barcelona del PSC, aquests van aprovar la mateixa amb la intenció d’ ampliar la presència de l’ AMB als vallesos, al Maresme i al Baix Llobregat, (des de Martorell fins a Collbató, ja que la resta ja hi pertanyen), a l’ ens supramunicipal.

Els socialistes volen ampliar l’ Àrea Metropolitana per, “assolir objectius, el canvi climàtic, les desigualtats,i la transició tecnològica es concreten a l’escala territorial al marge de les fronteres administratives entre municipis. Les ciutats són espais d’innovació i co-creació amb tots els actors territorials. Difícilment trobarem solucions noves i efectives per als problemes als quals s’enfronta al món si no és experimentant a l’arena local, adaptant les polítiques a les necessitats dels veïns i veïnes, i re-escalant-les després a altres nivells.”

I continúen, “així, hem de pensar la ciutat en clau metropolitana per ser capaços de trobar i implementar solucions per als habitants de la ciutat. Només projectant la Barcelona metropolitana al món podrem posicionar-nos amb claredat en una escena internacional on les ciutats europees queden cada cop més empetitides davant les megalòpolis d’Amèrica, Àfrica i Àsia.”

Finalitzaven assegurant, “som conscients que, a escala global, esdevenim més forts quan som capaços de traçar aliances amb el nostre entorn territorial i metropolità. La majoria dels fenòmens globals amb incidència a la nostra ciutat, com l’emergència climàtica, la pressió turística o el desenvolupament econòmic sostenible, desborden els límits físics de Barcelona i s’han d’abordar amb una visió territorial i de xarxa. Per la qual cosa, sense implicació amb la resta del territori català no serà possible impulsar polítiques que ajudin a canalitzar molts dels reptes que ha d’afrontar Barcelona.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article