Dues candidatures del Baix Llobregat opten a l'XI Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Cultura.

El veredicte del jurat del premi es farà públic a Brussel•les a finals de maig.
El veredicte del jurat del premi es farà públic a Brussel•les a finals de maig.

El Premi Europeu de la Prevenció de Residus vol distingir aquelles iniciatives realitzades en la passada edició, que es va dur a terme a 40 regions i durant la qual es van organitzar 16.570 activitats arreu d’Europa.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat sis projectes catalans a l’XI edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer en una cerimònia el 2 de juny a Brussel•les.

La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de les activitats amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat, l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

En la categoria “Administracions”, l’Institut Català de la Salut, pel Centre d’Atenció Primària (CAP) de Castelldefels. El personal del CAP va promoure una acció coordinada amb el Gremi de Comerciants de Castelldefels, aprofitant la Setmana per difondre consells sobre la importància i les mesures per reduir els residus.

Ho van fer a través d’explicacions del personal, pantalles de televisió i tríptics informatius. S’hi van implicar 46 botigues del municipi, que van encoratjar les persones consumidores a dur les seves carmanyoles i bosses reutilitzables per anar a comprar per evitar produir nous residus. A canvi, tothom qui va participar va rebre un obsequi cedit per l’Ajuntament de Castelldefels.

En la categoria “Associacions”, la Fundació Espigoladors, pel premi #elmenjarnoesllença: Buscant els herois i les heroïnes de l’aprofitament alimentari.

En la seva cinquena edició, el Premi ha estat una eina educativa i de sensibilització que fomenta la participació activa d’infants i joves en la recerca de solucions per fer front a les pèrdues i malbaratament alimentari.

La categoria infantil ha inclòs la creació d’un conte il•lustrat i, la juvenil, un vídeo amb una solució pràctica. En total hi van participar 1.485 infants i joves.

A més del Premi es van realitzar 492 tallers a diferents municipis i escoles, sensibilitzant 11.956 infants i joves d'entre 6 i 17 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article