Renovada la permanent comarcal del Jovent Republicà al Baix Llobregat per "seguir estenent el fil roig del combat i construir la hegemonia"

Política.

La militància de la comarca es va reunir a Torrelles de Llobregat.
La militància de la comarca es va reunir a Torrelles de Llobregat.

Durant la primera jornada van rebre formacions sobre el moviment trans*, antirracisme i política institucional, la formació es va completar amb una gimcana d'activisme.

Diumenge es va celebrar el XVè Congrés Regional, l'organització va aprovar per unanimitat una Ponència Política que servirà per marcar la línia estratègica durant els propers dos anys, on es comprometen a seguir sent l'organització política referent en les lluites socials a la comarca.

El portaveu sortint, Alex López, deia tot citant Fidel Castro: "si el jovent falla, tot fallarà", d'altra banda, es va renovar la Permanent Regional —òrgan gestor de l'activitat de l'organització a nivell del Baix Llobregat i l'Hospitalet—.

Després de dos anys molt intensos a nivell polític, la militància va donar suport a la candidatura encapçalada per Alba Saladie, la nova portaveu regional.

Aquesta va posar en relleu el fet de recuperar lideratges femenins als espais de decisió del Jovent Republicà — és la segona portaveu dona del Baix Llobregat des que es va tornar a legalitzar l'organització—, així com la importància d'exercir lideratges compartits amb la resta de l'equip.

L'Alba Saladie va tancar el congrés agraïnt a la militància la confiança afegint que "som hereves de totes les lluites que ens precedeixen". Les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat agraixen, “tota la feina feta a l'equip sortint i desitgen sort i encerts a la nova Permanent Regional.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article