Desarticulat un grup de cinc persones entre les quals un menor d’edat per cometre assalts a poblacions de l’ Àrea Metropolitana

Societat.

Els relacionen amb almenys una vintena d’atracaments, encara que no es descarta que estiguin implicats amb més robatoris violents.
Els relacionen amb almenys una vintena d’atracaments, encara que no es descarta que estiguin implicats amb més robatoris violents.

Utilitzaven molta violència per intimidar les víctimes, accedien a l’establiment comercial amb cascs per evitar la seva identificació i utilitzaven motos sostretes per fugir del lloc amb rapidesa i evitar l’acció policial. En total s’han detingut vuit persones, de les quals quatre ja han ingressat a presó.

El primer grup criminal desarticulat estava format per cinc persones, entre les quals hi havia un menor d’edat, que els seus pares utilitzaven per cometre els assalts.

La parella detinguda accedia a l’establiment amb el seu fill per no aixecar cap sospita entre els treballadors. Un cop a l’interior mostraven la intenció de comprar algun aparell i marxaven, moment en què entraven els altres membres del grup.

Actuaven amb casc i empraven molta violència per cometre el robatori. Intimidaven els treballadors amb una arma blanca i en alguna ocasió havien exhibit una arma de foc.

La investigació relacionada amb aquest grup criminal es va iniciar el mes de setembre passat quan els mossos de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona van tenir coneixement que s’estaven produint robatoris en botigues de telefonia mòbil que responien a un mateix patró delictiu.

Després d’un temps d’indagacions i gestions policials els mossos van poder identificar els integrants del grup. Segons els investigadors els investigats eren persones perilloses que normalment utilitzaven vehicles per fugir de la presència policial, sense respectar les senyals viàries i de circulació, fet que posava en perill els vianants.

Finalment, les detencions es van dur a terme el dilluns 3 de febrer, al municipi gironí de Quart. Els agents van detenir dos homes, una dona i un menor d’edat.

El cinquè membre del grup ja era a la presó per la seva presumpta implicació amb altres fets delictius investigats. Pel que fa a la valoració del material sostret fins al moment ascendeix a més de 140.000 euros i 1500 euros de diners en efectiu de les caixes registradores tot i que la investigació continua oberta i aquesta xifra es podria incrementar.

Després de passar a disposició judicial, la parella va ingressar a presó i un tercer detingut va quedar en llibertat, l menor va passar a disposició de Fiscalia de Menors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article